Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Gebruikersavatar
Door kira
#2727451
Minoes is sinds gisteren einde van de dag "ziek". Ik heb haar einde middag volgens mij nog "normaal" gezien, maar gisterenavond met het geven van het kuiken kwam hij traag toen ik riep, en Pimpelmoen pakte het kuiken af, dat was al "vreemd". Muis gehaald voor Minoes, en hij was te snel weer dicht bij mij. Ik naar de eetkamer en Pimpelmoen zat daar met zijn oogst, 2 kuikens en 1 muis. Minoes was al weer naar bed toe gegaan, hij heeft vannacht roerloos geslapen en wilde vanochtend ook niet eten. Heb wat duivenvlees in zijn bekkie geduwd (was gemalen) en dat heeft hij wel weggeslikt, Daf zal dit zo nog een keer doen zodat er wel 50 gram in gaat (normale ochtendportie). Minoes ziet er niet gewond uit (poten e.d. doen het allemaal), geen uiterlijke verwondingen, maar wel superduidelijk niet fit. Na de dwangvoeding is hij ook gelijk weer op bed gaan liggen. Normaal loopt Minoes mij achterna, kijkt wat je doet, speelt buiten etc.

Wij hebben geen ervaring met zieke katers, onze vorige poesen zijn nooit ziek geweest (wel oud geworden), alleen een keer een heftige vleeswond en dan is het duidelijk dat je naar een dierenarts gaat. Met een hond zou ik gewoon even aanzien of het opknapt, maar wat doe je bij een kater? Vanavond naar de dierenarts of langer aankijken?

Ik heb overigens geen overgeefsel of diarree oid ergens aangetroffen. Neus is niet nat, zie geen snot etc.
Laatst gewijzigd door kira op do 01 aug 2013, 08:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Too
#2727636
Hoe ernstig schatten jullie t zelf in...

Ik pak poes onder de arm als ze een dag lusteloos bankhangen en stelselmatig eten weigeren [hoofd afdraaien, niet eens ruiken]
Klein beetje eten desnoods gemalen prak/blikje met wat extra water [evt kapers isoleren] beetje scharrelen, wel poepen en piesen dan mag t wel 2 dagen duren... daarna wil ik wel graag weer wat meer leven zien
Gebruikersavatar
Door kira
#2727709
38,9 is de temperatuur dat is dan verhoging en geen koorts neem ik aan .  Ze is nog steeds niet fit maar ook niet halfdood. Biedt haar zo weer eten aan en wacht morgen af. Of os 38.9 bij een kater wel reden voor een ritje da?
Gebruikersavatar
Door kira
#2727921
Hij heeft net wel een kuiken op wel langzaam. Ik neem morgenochtend zijn temperatuur weer op, hij is nog erg mat en dat vind ok niets. Zal dan ook eens uitzoeken welke goede katten da hier in de buurt zit, geen idee.
Gebruikersavatar
Door kira
#2728144
Minoes voelt zich weer beter, gelukkig. Hij wilde vanochtend eten, heb nog wel even alleen gemalen vlees gegeven en geen botje. Hij zit nu op mijn bureau, is nog wel timide, maar duidelijk fitter als gisteren. We houden hem goed in de gaten, want ik heb geen idee wat hij heeft, maar ik neem maar aan dat katers ook gewoon een griepje oid kunnen hebben, net als mensen.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2728167
Virusje kan.
Of een haarbal die vastzat of verstopping (kan ook van het haar zijn).  Kan allemaal. 
Ik kijk het ook altijd wel even aan.  Niet te lang, 2 dagen niet eten is wel de max.

Ik ga ook wel gemakkelijk dwangvoeren omdat een kat na een tijd gewoon misselijk wordt van te lang niet eten. Dan is het soms al voldoende om er wat eten in te stoppen om zich beter te voelen.  Maar das persoonlijk en ik doe dat ook niet bij de eerste weigering. 
Door Mowgli
#2728293
Ik kijk het meestal ook even aan. Als het de volgende dag nog niet beter is geworden, dan ga ik naar de da, tenzij het iets accuuts is, zoals die ene keer toen Pugsley begon te gillen toen hij wilde eten. Toen ben ik direct met hem naar de da gereden. Bleek hij een ontsteking in zijn keel te hebben.
Gebruikersavatar
Door kira
#2728674
Gisteren had ik wel gelijk gedwangvoederd, maar dat vond hij helemaal niet erg trouwens. Temperaturen ook niet. Wel bijzonder vond ik. Iedereen bedankt voor de tips en adviezen. Volgens mij knapt Minoes goed op.
Door hannabelgje
#2728679
Fijn! Ik durf met mijn katten niks meer aan te kijken. Ik heb jaren steeds als ik naar de da ging mijn katten daar achter mogen laten. Nou ja ik kreeg ze wel mee naar huis maar dan om ze een laatste rustplaats te geven. Van mijn 5 katten is er maar eentje ouder dan 7 geworden. Dus ik schiet bij zieke katten altijd meteen in standje paniek.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door