Het is allemaal begonnen met 2 stomme opmerkingen (kwam ik terugdenkend achter) die ik heb gemaakt en tegelijkertijd een hoge dosering stress :
1)"Leo, eet eens wat minder maaltijden per dag joh, dat is niet goed voor je alvleesklier" (en wat ik niet wist is dat een vriend van Leo's beste vriend net gediagnostiseerd was met alvleesklierkanker
).
2)"Ik ben 17 kg afgevallen (en dat vindt hij niet erg zeg maar), kom jij nu eens 4 kg aan". Dus hij echt zijn best doen, binnen die 3 maaltijden per dag
. Ik geef toe, deze is ook niet echt ZEN
En toen kwam de stress rondom zijn werk. Corona gerelateerd. En heeft uiteindelijk geleid in dat hij gestopt is met het werk maar dat ging niet zonder de nodige stress.
En ineens was het foute boel, snel na/tijdens bovenstaande
Nu heb ik de hele middag weer zitten lezen op Internet en ik denk dat Leo niet een teveel aan maagzuur heeft maar een
tekort aan maagzuur. En mogelijk daarbij ook een maagslijmvliesontsteking hoor, dat sluit ik niet uit (ben wel blij dat ze ook op de Helicobacter pylori gaan controleren). Ik ben geen dokter dus Leo gaat het reguliere pad sowieso aflopen en dat vind ik ook een uitstekend idee. In de tussentijd gaan we verder met het ingeslagen pad. Hij voelt zich wel iets beter met hoe/wat hij nu eet. Vanavond is een uitdaging, omdat hij jarig is ga ik garnalen voor hem maken (dat vindt hij het lekkerste wat er is) met spinazie en room (Pascale Naessens). Ik hoop ook maar dat het goed valt!