Eten volgens een bepaald menu en van alles niet mogen eten dat werkt uiteindelijk niet, hou je niet vol.
Ik heb ww heel lang gedaan en vond het prima vol te houden. Je kon toen punten sparen en zo jezelf toch eens wat lekker gunnen, uit eten, wat lekkers bij de koffie etc.
Het forum van ww heb ik leuke contacten aan overgehouden en super om elkaar te kunnen motiveren.
In het begin is het veel uitzoek werk maar uiteindelijk denk/droom je in punten.
Je leert heel goed om keuzes te maken en gezond kost nu eenmaal minder punten dan ongezond.
Maar dat je zelf kunt kiezen dat vond ik heel belangrijk, heb het jaren gedaan ook al was ik op gewicht.
Nu maak ik ook mijn eigen keuzes en luister naar mijn lichaam.
Een knorrende maag betekent niet dat dat er gegeten moet worden, laat maar lekker gaat ook vanzelf weer over.
Brood ligt tegenwoordig als een steen in mijn maag dus maak de keuze voor salades, zelfgebakken crackers of biologische boekweitcracottes.
Roodvlees valt ook niet altijd goed dus meer kip en vis.
En zo zijn er meer voedingsmiddelen die ik vroeger wel at en nu niet lekker voelen.
De porties zijn kleiner geworden, ben sneller verzadigd.
En eet ik dan een keertje iets met suiker, want dat blijft lekker op dat moment, heb ik daar achteraf vaak spijt van. Voel me dan moe en blijf dan de zin in zoet houden en trek.
Maar ja soms is de verleiding groot en ga je voor de bijl