Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3328219
In het topic over hoe het is met de mensen die hun huisdier moeten missen had ik gevraagd hoe men er mee omging om helemaal geen hond meer te hebben..

Ik mis mijn eigen hondjes heel erg maar daar naast mis ik ook gewoon "een hond".

Nadat Tous was overleden kwam het besef dat als Ziggy er niet meer zou zijn wij dan geen hond meer in huis zouden hebben*slik*. Maar 1 hond beviel wel en Ziggy had extra zorg nodig en naar het einde toe helemaal. Daar wilde wij geen nieuwe hond naast, het verdelen van de aandacht leek ons niet gemakkelijk. En die bslissing bleek de juiste want alle zorgen om en voor Ziggy vielen best zwaar.

Maar nu is er alleen nog onze kater en ons huis en hart is leeg....

Ik wist heel zeker geen Podenco/windhond meer te willen na Tous en Ziggy. Heerlijke honden maar het niet los kunnen lopen (of heel beperkt) en die enorme drang tot jagen. En, klinkt misschien heel gek hoor, maar die enorme snelheid waarmee ze gaan als ze kunnen gaan. Ik vind het een prachtig gezicht maar pfhoeee wat was ik altijd weer blij als we met zijn allen weer "heel" in de auto zaten. Ik ben nogal een "doemdenker" en heb mij heel wat nare ongelukken voor de geest kunnen halen :-[

Maarja... wat dan?!! Ik heb altijd geroepen "geen hond via een fokker...er zijn al zoveel honden" Maarja, als je dan best wel specifieke wensen hebt dan is het wel "makkelijker" om de dingen die je niet wilt en wel wilt, te zoeken in een rashond. Dus nadat Tous er niet meer was eens voorzichtig begonnen met mijn zoektocht. De mijne ja want mijn vriend wou alleen maar een windhond. Dus die "moest" ik ook nog overtuigen. Gelukkig begrijpt hij mijn punten en kan zich daar nu ook goed in vinden. De hondjes die ik uitzocht vond hij niets. Ik kwam met het Markiesje en het Kooikerhondje.
Oke wat lijkt jou dan wat... Hij kwam met Italiaans windhondje ( ::) ;D ) een een Pincher. Dat vind ik niets.
Samen zoekend op het internet kwamen we elke keer uit bij honden uit de jachthondengroep. Die hebben blijkbaar iets wat ons aantrekt.
Tijdens een wandeling op het Kootwijkerzand kwamen we echter iets tegen waar we allebei nog eens 2 keer naar om gekeken hebben "goh..leuk...wat is dat?!" Dat bleek de De Västgötaspets te zijn. Op internet gelezen over het ras, dat sprak wel aan. Helaas is er weinig info te vinden en erg weinig fokkers in Nl.
En toen kwam ik, per ongeluk, op een site uit van een ras waarvan ik dacht "neuhhhh echt niet" "Maar wat een guitige koppies...toch ff verder lezen. Mmmm vriendlief kijk is...." Meer gelezen, nog meer gelezen...naar de Winnershow geweest, eigenaren en fokkers gesproken, hier op BP wat contacht gehad met iemand...
Binnenkort zijn we van plan om een afspraak te gaan maken met een fokker die ik op de winnershow gesproken heb.

Nou goed....zitten jullie stevig op jullie stoel?!

Het ras wat nu op papier onze eerste voorkeur heeft is de....

Jack Russell Terrier en dan de Ruwhaar. :biggrin2:

(De Västgötaspets blijft overgens wel op het lijstje. Mocht blijken dat JRT toch niet bij ons past...)
Laatst gewijzigd door zurca op zo 16 sep 2018, 15:09, 5 keer totaal gewijzigd.
Door hannabelgje
#3328221
De Västgötaspets is familie van de Welsh corgi. Is dat dan niks voor jullie? Je hebt de welsh corgi cardigan en de welsh corgi pembroke. Lijken beide op de Västgötaspets, maar zijn iets makkelijker in de omgang. Het zijn mini herders met ook het bijbehorende herder karakter. Ik ben niet bevooroordeeld, maar het zijn echt hele leuke honden die in de regel goed luisteren en goed los kunnen lopen.
Door Cindy de Wolf
#3328229
:biggrin2: dat is wel iets heel anders! Maar ik begrijp het wel; geen jager meer...maar ook hier blijft het trekken..maar wij hebben dan wel dik 3 jaar geleden gekozen voor een markiesje en ik heb er geen spijt van. Het is echt heerlijk wandelen zonder die strijd om het wild. Je bent meer dan welkom om eens aan te haken.

Overigens mocht je toch ooit een markiesje overwegen laat je dan nu op inactieve lijst zetten...op de actieve lijst staan al meer dan 400 mensen dus dat betekent een wachtlijst van minimaal 1,5-2 jaar...

Veel plezier bij het uitzoeken van jullie nieuwe maatje!
Door Siberienne
#3328235
Haha, hier ook ‘ik wil weleens een hond die ook los kan’ maar toch trekken die eigenwijze portretten ons steeds weer...

Heb je trouwens al eens gekeken naar een IJslandse hond? Die staat sinds afgelopen weekend op onze shortlist. Open, leergierig, enthousiast, lief en zwak jachtinstinct. Enige nadeel vind ik het blaffen.... maar dat doet een JRT ook ;)
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#3328237
JRT zijn leuk!! Onze Max was een Parson, ruwhaar. Heerlijk beestje, maar wel stronteigenwijs en hardleers :biggrin2:

Ik "ken" iemand met een Västgötaspets, zij heeft ook een Wetterhoun, vandaar. Volgens mij wel een leuke hond :)

Een Wetterhoun is ook een jachthond, erg leuk vind ik zelf, maar vergt veel humor en begrip van de baas, ze leren op hun eigen tempo :cool:
Door zurca
#3328238
Welsh corgi is naar gekeken. Maar niet heel serieus, dus die zouden we nog in ons achterhoofd kunnen houden ;)

Ijslandse hond ook naar gekeken maar we willen graag een kleinere hond. Het blaffen is inderdaad wel een dingetje ook bij de JRT maar naar wat wij tot nog toe begrepen hebben is dat prima onder controle te houden. Ik wil namelijk best een waakse hond maar als ik vind dat het genoeg is, dan moet het genoeg zijn en dat is trainbaar bij de JRT :)

Markiesje vind ik nog steeds leuk maar mijn vriend absoluut niet dus die valt af. ;)

Overgens vind ik voor mijzelf een aangelijnde hond geen probleem. Maar ik heb het voor Tous (die kon echt zo goed als nergens los) altijd een gemis gevonden. Eens even lekker kunnen rennen (en het vrouwtje dan met geknepen billen toe kijken :biggrin2: ) het contact met andere honden. Dat was met Tous meestal niet mogelijk. Dus voor de hond zelf vind ik het belangrijk om in ieder geval op veel voorkomende basis los te kunnen.
Door zurca
#3328239
Angelique schreef:Een JR...nou die zag ik niet aankomen :biggrin2:
Niet he?!! :biggrin2:

De meeste mensen aan wie we het nu vertellen zeggen ook "gatver wat een r*thondjes zijn dat" :biggrin2:
Door zurca
#3328241
Kim_S schreef:JRT zijn leuk!! Onze Max was een Parson, ruwhaar. Heerlijk beestje, maar wel stronteigenwijs en hardleers :biggrin2:

Ik "ken" iemand met een Västgötaspets, zij heeft ook een Wetterhoun, vandaar. Volgens mij wel een leuke hond :)

Een Wetterhoun is ook een jachthond, erg leuk vind ik zelf, maar vergt veel humor en begrip van de baas, ze leren op hun eigen tempo :cool:
Ja kijk en dat is nu het jachthondenkarakter wat ons aantrekt... eigenwijs, humor nodig hebben omdat je hond humor heeft...lekker eigenwijs. Dat had Tous ook en dat heeft ons heel wat grijze haren bezorgt maar ook heel veel lol en plezier :-*

Het zal er om gaan hoe hun jachtpassie is. De fokker die ik sprak op de winner gaat in ieder geval voor rustige honden. Dat zijn haar honden en dat wil zij ook in de pups terug zien. Er was ook een fokker die gaat voor de werkpassie, kijk daar zullen wij geen hond moeten halen. Goed, eerst maar eens gaan praten en dat zal stof tot nadenken geven ;)
Gebruikersavatar
Door Kim_S
#3328271
Een Wetter zou in principe niet zelf moeten jagen. Al zijn er echt wel exemplaren bij die dat doen helaas. Het is ook hoe je ze opvoedt, ze zijn best goed trainbaar met een fluit bijvoorbeeld, als je daar maar vroeg genoeg mee begint, en veel beloont.
Ze houden de baas meestal goed in de gaten, en als je daar goed op traint dan blijven ze ook echt wel in de buurt.
Mijn exemplaar niet echt, maar dat is een trainings-error van mij ::) Werken we aan :biggrin2:

Als je Wetterhounen wil zien, kan ik de clubmatch van de NVSW op 7 april aanraden. Dat is in Zutphen, en alleen voor Stabijs en Wetters. Dan kun je ook goed het verschil zien :biggrin2:

Weet niet waar je woont, maar ik ken er inmiddels best een aantal, dus misschien dat ik wel iemand weet waarmee je eens kunt gaan wandelen of zo. Wetters in het wild ;D

Roep maar als je meer info zou willen :)
Door Hanny
#3328283
Nou, niet jagen en niet blaffen??????? Wie weet.
Deze honden horen niet bij de jachthonden, maar terriërs en dat is toch wat anders. Echt hoor.
Een jachthond jaagt en werkt voor zijn baas, als het goed is en een Terrier tot plezier van hemzelf. Uitzonderingen daar gelaten.
Mijn aller, allerzoetste Border Terrier meisje, direkt uit een Engelse werklijn, luisterde altijd. Dus ga niet af op verhalen van "ze jagen niet", omdat ze uit een "niet werklijn" komen.
In ieder geval zorgen voor een goede tuinafscheiding, mocht er zo eentje bij je komen wonen. Is nog toekomstmuziek maar wie weet.
Lang, lang geleden, kende ik een van de eerste Jack Russels in Nederland. Mijn hemel, wat een beest, naar mensen super, maar voor de rest vloog hij overal op aan. Dat zal nu wel wat zijn verdwenen, maar ergens zit het er wel in.

Hanny
Door zurca
#3328290
Nee er is mij niet verteld dat ze Niet jagen en Niet blaffen, dat doen ze juist wel. Maar, zo heb ik begrepen, als je van begin af aan op deze dingen gaat trainen dan is het controleerbaar.
En, maar dat is mijn eigen gedachtengang, een hond uit een lijn waar geselecteerd wordt op werklust/jachtpassie zal daarin moeilijker te "handhaven" zijn dan een hond uit lijnen waar deze dingen meer naar de achtergrond verdwenen zijn. Maar ook dit zal eerst besproken moeten worden ;)

Tuinafscheiding is al helemaal in orde. Zandbak aanwezig want het zijn gravers naar wat ik gelezen heb :P

Kim, ik heb een aantal Wetters gezien op de Winner. Leuke honden, vond ze een lieve en "zachte" uitstraling hebben maar ze zijn een maatje te groot voor wat we nu willen. We willen van "langpoot" naar "kortpoot" :P
Gebruikersavatar
Door MarijeEnBoomer
#3328309
zurca schreef:Nee er is mij niet verteld dat ze Niet jagen en Niet blaffen, dat doen ze juist wel. Maar, zo heb ik begrepen, als je van begin af aan op deze dingen gaat trainen dan is het controleerbaar.
En, maar dat is mijn eigen gedachtengang, een hond uit een lijn waar geselecteerd wordt op werklust/jachtpassie zal daarin moeilijker te "handhaven" zijn dan een hond uit lijnen waar deze dingen meer naar de achtergrond verdwenen zijn. Maar ook dit zal eerst besproken moeten worden ;)

Tuinafscheiding is al helemaal in orde. Zandbak aanwezig want het zijn gravers naar wat ik gelezen heb :P

Kim, ik heb een aantal Wetters gezien op de Winner. Leuke honden, vond ze een lieve en "zachte" uitstraling hebben maar ze zijn een maatje te groot voor wat we nu willen. We willen van "langpoot" naar "kortpoot" :P
Altijd leuk een zoektocht!
Mijn 5 cents, jarenlang geselecteerd op uiterlijk zegt niet alles , mijn Pip is echt al zeker 10 zo niet 20 generaties showlijn en madam kan heel goed setter zijn, had talent op de jachtdag alsof ze uit jachtlijnen kwam ::)
Maar ze is prima trainbaar en kan veilig los mits het terrein dat toelaat ( niet langs een drukke weg etc)
Succes met je zoektocht en geniet van de voorpret
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door