Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
- pien - schreef:Ik ben reuze benieuwd hoe het bevaltHet is even wennen met aansteken had nog een restje houtskool en briketten van Action en dacht dat dat wel genoeg was voor 1 stukje vlees en een foccacia op de steen maar hij kwam niet boven de 150C.
El_Kato schreef:Het is even wennen met aansteken had nog een restje houtskool en briketten van Action en dacht dat dat wel genoeg was voor 1 stukje vlees en een foccacia op de steen maar hij kwam niet boven de 150C.Dat doe je goed Zooo lekker wordt het, met een rooksmaakje
Heb vanmorgen een entrecote uit de vriezer gehaald en ontdooid. Voor ik de bbq aan ging steken uit de koelkast gehaald en flink gezouten en gepeperd. Toen de bbq niet meer rookte en de kooltjes met een wit laagje bedekt waren de kooltjes wat verdeeld en de entrecote boven een stukje met niet te veel kolen gelegd. Na x aantal minuten omgedraaid en toen zag ik al dat het vetrandje er heerlijk knapperig uit zag. Na weer een x aantal minuten het vlees eraf gehaald en even laten rusten in folie. Oooh de foccacia is er tegelijker tijd op gegaan. Was bang dat hij niet heet genoeg was om deze te bakken maar de bodem was heerlijk knapperig en de bovenkant heet. Kon hem niet vasthouden tijdens het snijden Om de toppings op de pizza goed te krijgen zal die wel heter moeten maar gooi er morgen veel meer kolen in en dan moet het goed komen
Entrecote was net niet perfect, had van mij iets roder gemogen maar smaakte heerlijk! Was goed mals en lekker sappig. Ben niet zo goed met dit soort stukken vlees dus echt wel een beetje trots dat het vanavond zo goed gelukt is
Nu liggen er 2 uien ingepakt in folie met een klontje kruidenboter erop (ons is zuunig was het laatste restje uit de schaal) tussen de afkoelende kooltjes en ligt er nog wat paprika en aubergine te roosteren voor op de pizza's morgen. Hoop datde pizza's morgen net zo goed lukken
Edit: heb een kerntemperatuur meter voor mijn verjaardag gevraagd (vier ik morgen voor de fam.) en anders ga ik er zelf een halen. Is een must om vlees perfect te bakken!
El_Kato schreef:Thx voor het lees voer! Moet me ook in houtskool verdiepen gisteren een duurder merk bij het tuincentrum gehaald maar er zitten bijna alleen maar kleine stukjes en zelfs gruis in de zakProbeer 's briketten, die branden lekker lang en als je de bbq sluit (luchttoevoeren) dan doven ze en kun je ze opnieuw gebruiken.
Vanmorgen alles voorbereid voor de pizza's, toppings gesneden, tom saus gemaakt, deeg met gist gekneed. Nu nog het yoghurt deegje even terugzoeken dan zet ik die ook vast klaar. BBQ alvast gevuld met briket en steenkool hoeft alleen nog maar aangestoken te worden straks
- pien - schreef:Probeer 's briketten, die branden lekker lang en als je de bbq sluit (luchttoevoeren) dan doven ze en kun je ze opnieuw gebruiken.Briketten schijnt echt no-go te zijn in de bbq wereld. Ik ben er nog niet echt achter waarom, als ik moet gokken denk ik dat er meer doorheen zit dan alleen hout en dat dat iets doet met de smaak. Maar het schijnt zo te zijn dus ik neem het maar aan.
Veel plezier straks
eelke schreef:Briketten schijnt echt no-go te zijn in de bbq wereld. Ik ben er nog niet echt achter waarom, als ik moet gokken denk ik dat er meer doorheen zit dan alleen hout en dat dat iets doet met de smaak. Maar het schijnt zo te zijn dus ik neem het maar aan.Wat een flauwekul
Ik ben nu bezig met Pulled Pork...
- pien - schreef:Wat een flauwekulAh dan is het dat! Want ik heb een kamado
In een kamado moet je houtskool gebruiken, maar in een gewone kun je rustig briketten gebruiken hoor. Er is veel verschil...ik gebruik altijd kokosbriketten, liefst van Eco-logisch.
Wow, pulled pork! Dan ben je wel even bezig