Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#2968063
Google maar eens op OPC dat is druivenpit extract
Martine-Tom schreef: Echt waar? Hmm katten zijn over het algemeen gevoeliger dan honden en ik ken toch wel wat katten die dit als supplement krijgen...
Ga nog even doorgooglen kan er nog niet zoveel over vinden verder...
Door Martine-Tom
#2968064
charmed schreef: Ja druivenpit extract is echt giftig voor honden. Net als druiven. Als honden druiven eten stapelt het gifje zich langzaam op in je hond. Je zal niet gelijk gevolgen zien, maar wel na een tijdje.
Strange want ik kom het (zeker als aanvulling) toch best vaak tegen als supplement voor honden  :-\
#2968066
Beide kom je vaak tegen in voedingssuplementen voor honden. De xylitol voor de opneembaarheid en OPC omdat het zo gezond zou zijn (maar ja dat geldt voor mensen niet voor honden)
Martine-Tom schreef: Strange want ik kom het (zeker als aanvulling) toch best vaak tegen als supplement voor honden  :-\
Door fransbulletje
#2968102
Hope schreef: Ik ben voor mezelf bezig om veel chemicalien te weren. Met mijn slechte lijf ben ik best benieuw of dat nog van invloed zal zijn, maar jemig wat een doolhof!

Ik heb vandaag zo'n twee uur gedaan over het kiezen van nieuwe tandpasta  :-X
Ze stoppen echt de meest rare dingen in producten en dan vaak ook nog onder verschillende namen.
12 augustus ga ik voor een maand stoppen met alle suikers en zoetstoffen, behalve stevia. Ik krijg nu al hoofdpijn als ik bedenk hoe lang ik dan over de boodschappen zal doen.
In het begin is het echt wel even zoeken maar na een tijdje weet je wat je wel en niet moet kopen en valt het wel mee.
Ik bak/maak bijna alles zelf en zoveel mogelijk biologisch.
Nu het bakboek van Amber Albarda, geweldig!
Veel geleerd uit de boeken van Rineke Dijkinga over voeding.

Vanmorgen een Toffeetaartje met witte chocoladefrosting gemaakt van Amber Albarda, geen caloriebom maar met pure en gezonde ingrediënten waar je lichaam wat aan heeft.
#2968104
Hope schreef: Ik ben voor mezelf bezig om veel chemicalien te weren. Met mijn slechte lijf ben ik best benieuw of dat nog van invloed zal zijn, maar jemig wat een doolhof!

Ik heb vandaag zo'n twee uur gedaan over het kiezen van nieuwe tandpasta  :-X
Ze stoppen echt de meest rare dingen in producten en dan vaak ook nog onder verschillende namen.
12 augustus ga ik voor een maand stoppen met alle suikers en zoetstoffen, behalve stevia. Ik krijg nu al hoofdpijn als ik bedenk hoe lang ik dan over de boodschappen zal doen.
Ga je de sugarchallenge doen? of ook wel de 30 dagen zonder suiker? Wij zijn vorig jaar gestopt met (geraffineerde) suikers en snelle koolhydraten. We eten dus wel natuurlijke suikers, hetzij met mate. In eerste instantie omdat ik altijd moe was en ontzettend last had van hooikoorts. Stevia blijf ik voorlopig ook nog ver van of het moet de groene pure vorm zijn maar ook die gebruik ik nog niet. Voor de rest wat je in de winkel kan kopen is vaak met zoveel toevoegingen en zo weinig stevia dat je nog geflest wordt waar je zelf bij staat.

Ik heb nu veel gehad aan de voedzo-site en de boeken van Amber Alberda. Blijft nog dat je zelf je weg moet vinden en niet alles tegelijk aan kunt pakken. Stapje voor stapje kom je er ook. Daarnaast mag ik alles eten maar kies ik er voor om het niet te doen  ;) Want ja als je iets niet mag is het des te verleidelijker om het wel te doen. Daarnaast doen we de 80/20% regel. In 80% eten we volgens  'het boekje' maar op momenten letten we wat minder op. Daar maken we dan hele bewuste keuzes in (uit eten bijvoorbeeld). Je zal merken dat geen geraffineerde suikers wat met je doet en dat als je het wel eet je al snel de link kan leggen met.... waarom voel ik me toch zo... o ja... heb dat gegeten  :D

o ja en in de winkel.... idd geen pakjes, zakjes en potjes. Zijn op internet veel recepten te vinden van de 'doosjes gerechten' waar wel pure producten inzitten. Hoe meer ingrediënten er in iets zitten hoe meer het bewerkt het is en hoe sneller je het wil laten staan.

Succes in ieder geval, zeker met het lijstje van verborgen suikers (andere benamingen, ik heb een spiekbriefje zodat ik een geheugensteuntje heb voor in de winkel)!!!! Ben erg benieuwd naar je ervaringen.
Gebruikersavatar
Door Hope
#2968272
odradaatje schreef: Ga je de sugarchallenge doen? of ook wel de 30 dagen zonder suiker? Wij zijn vorig jaar gestopt met (geraffineerde) suikers en snelle koolhydraten. We eten dus wel natuurlijke suikers, hetzij met mate. In eerste instantie omdat ik altijd moe was en ontzettend last had van hooikoorts. Stevia blijf ik voorlopig ook nog ver van of het moet de groene pure vorm zijn maar ook die gebruik ik nog niet. Voor de rest wat je in de winkel kan kopen is vaak met zoveel toevoegingen en zo weinig stevia dat je nog geflest wordt waar je zelf bij staat.

Ik heb nu veel gehad aan de voedzo-site en de boeken van Amber Alberda. Blijft nog dat je zelf je weg moet vinden en niet alles tegelijk aan kunt pakken. Stapje voor stapje kom je er ook. Daarnaast mag ik alles eten maar kies ik er voor om het niet te doen  ;) Want ja als je iets niet mag is het des te verleidelijker om het wel te doen. Daarnaast doen we de 80/20% regel. In 80% eten we volgens  'het boekje' maar op momenten letten we wat minder op. Daar maken we dan hele bewuste keuzes in (uit eten bijvoorbeeld). Je zal merken dat geen geraffineerde suikers wat met je doet en dat als je het wel eet je al snel de link kan leggen met.... waarom voel ik me toch zo... o ja... heb dat gegeten  :D

o ja en in de winkel.... idd geen pakjes, zakjes en potjes. Zijn op internet veel recepten te vinden van de 'doosjes gerechten' waar wel pure producten inzitten. Hoe meer ingrediënten er in iets zitten hoe meer het bewerkt het is en hoe sneller je het wil laten staan.

Succes in ieder geval, zeker met het lijstje van verborgen suikers (andere benamingen, ik heb een spiekbriefje zodat ik een geheugensteuntje heb voor in de winkel)!!!! Ben erg benieuwd naar je ervaringen.
Geen idee precies wat ik ga doen, daarom ook pas na volgende week. Dan heeft manlief vakantie en wil ik niet steeds zeuren om het eten. Daarna wil ik de suikers aanpakken. Ik ben doodmoe en ik heb wat lichamelijke dingetjes die met de meest heftige medicatie van de specialist niet overgaan terwijl het eigenlijk maar zo iets simpels is. Ik wil eens kijken wat voeding daar nog van invloed op heeft, en ik las dat het vaak in verband wordt gebracht met suiker, vandaar. De 80/20 regel heb ik van gehoord, maar ik wil eerst eens een maand flink afkicken. Dat klinkt volgens mij veel leuker en makkelijker als het zal zijn  :biggrin2:
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door