
Slimme marketing trucs:
http://www.nuzakelijk.nl/column-goedbez ... e-kip.html
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lizzy schreef: Wat een stelletje smerige kloothommels zijn het toch ook heDeels. Grote 'boosdoener' is natuurlijk nog wel de consument die geen cent meer wil betalen voor kippenpoten of met water ingespoten kipfilet.. Ik krijg een steeds grotere schurfthekel aan de Albert Heijn
![]()
Lizzy schreef: Ik eet geen kip. Maar ik vind het gewoon een laf bedrijf. Stelling innemen, dat zouden ze moeten doen. Ik wou dat wij een Plus in de buurt hadden.... Zag je mij niet meer terug bij de AH.Ik heb zowel een Plus als een AH in de buurt en de Plus bevalt mij niet. Ontzettend duur. Vlees haal ik meestal niet in een supermarkt.
K&D schreef: Deels. Grote 'boosdoener' is natuurlijk nog wel de consument die geen cent meer wil betalen voor kippenpoten of met water ingespoten kipfilet.Geen cent is relatief. Als ik plofkip zie voor 6,99/kilo, scharrelkip voor 8,49/kilo en biologische kip voor 22,98/kilo, wil ik best de scharrelprijs betalen, maar koop ik voor 22,98/kilo liever biefstuk. En leggen wij de scharrelkip in het karretje. Sterker nog, bij mijn slachter betaal ik 10/kilo voor biefstuk. Wat het vlees duur maakt is de tussenhandel. Ook bij biologisch vlees.
En zoveel duurder is de 'puur en eerlijk' kip niet eens (al zien die kippen ook geen zonlicht en leven in schuren; ze hebben het ietsje beter dan hun plofkipbrothers)
Mini's 3-tal schreef: Geen cent is relatief. Als ik plofkip zie voor 6,99/kilo, scharrelkip voor 8,49/kilo en biologische kip voor 22,98/kilo, wil ik best de scharrelprijs betalen, maar koop ik voor 22,98/kilo liever biefstuk. En leggen wij de scharrelkip in het karretje. Sterker nog, bij mijn slachter betaal ik 10/kilo voor biefstuk. Wat het vlees duur maakt is de tussenhandel. Ook bij biologisch vlees.Het mag al jaren niet meer mini dat inspuiten. Je zou t ook proeven er zit altijd een zoute smaak aan.
Daarbij mag vlees van de overheid ingespoten worden met water en betaal je dus geen 6,99/kilo voor plofkip, maar voor (ik ken de toegestane percentage's niet, maar geef een voorbeeld) 80% vlees en 20% water. Dat is best duur water, dat verdampt bij het bakken.
K&D schreef: Deels. Grote 'boosdoener' is natuurlijk nog wel de consument die geen cent meer wil betalen voor kippenpoten of met water ingespoten kipfilet.+1
En zoveel duurder is de 'puur en eerlijk' kip niet eens (al zien die kippen ook geen zonlicht en leven in schuren; ze hebben het ietsje beter dan hun plofkipbrothers)
K&D schreef: Deels. Grote 'boosdoener' is natuurlijk nog wel de consument die geen cent meer wil betalen voor kippenpoten of met water ingespoten kipfilet.Dat is natuurlijk ook het kip en het ei verhaal. Je kunt ook zeggen "de consument blijft het kopen omdat het er ligt". Dat is net als een kind van 4 een schaal schuipies voorzetten en zeggen "is bah, is ongezond" en verwachten dat ie eraf blijft.
En zoveel duurder is de 'puur en eerlijk' kip niet eens (al zien die kippen ook geen zonlicht en leven in schuren; ze hebben het ietsje beter dan hun plofkipbrothers)
bloemetje schreef: Het mag al jaren niet meer mini dat inspuiten. Je zou t ook proeven er zit altijd een zoute smaak aan.Ik kom bij grote slachterijen waar dat nog steeds gebeurt en je ziet het ook gebeuren in de pan. Gehakt erin, bakken, bakken, dan komt het vocht, dat kookt er eerst uit en dan bakt het pas weer verder. Bij biologisch vlees heb je dat veel minder.
Maar de industrie is verrot hoor..
+1
Lizzy schreef: Dat is natuurlijk ook het kip en het ei verhaal. Je kunt ook zeggen "de consument blijft het kopen omdat het er ligt". Dat is net als een kind van 4 een schaal schuipies voorzetten en zeggen "is bah, is ongezond" en verwachten dat ie eraf blijft.Wat de plus zegt geloof ik geen bal van. Liggen een paar bakjes biologisch vlees en een paar bakjes beter leven in de schappen. Dus als er geen biologisch en geen beter leven opstaat dan is het.... ??? Lijkt mij niet dat als er niets opstaat dat het dan opeens diervriendelijk is. Sinds hun actie heb ik 1 product meer beter leven gezien, poehoe.
Plus heeft gewoon gezegd "wij verkopen die dieronvriendelijke handel niet meer".
Mini's 3-tal schreef: Ik kom bij grote slachterijen waar dat nog steeds gebeurt en je ziet het ook gebeuren in de pan. Gehakt erin, bakken, bakken, dan komt het vocht, dat kookt er eerst uit en dan bakt het pas weer verder. Bij biologisch vlees heb je dat veel minder.dan moet je ze aangeven bij de vwa want t is niet toegestaan!
Dit onderzoek uit juli 2013 laat zien dat er best wel veel vocht in kip zit.