klungel is hier niet zo goed meer, dus geen annanas vrees ik.
Wel mango, paksoi en iets nieuws nl 'lujo' gedaan. Heul erg lekker en romig van smaak!
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
tristan schreef: Idd zoals Angelique zegt, de ananas overheerst.Dan morgen maar eens een zak boerenkool halen!
Ik had voor de zekerheid half boerenkool/half andijvie. Zou het niet met alleen boerenkool doen denk ik. Je proeft de boerenkool trouwens niet. Die is gekookt veeeeeel viezer.![]()
pallas schreef: klungel is hier niet zo goed meer, dus geen annanas vrees ik.paksoi, da's een goed idee
Wel mango, paksoi en iets nieuws nl 'lujo' gedaan. Heul erg lekker en romig van smaak!
pallas schreef: klungel is hier niet zo goed meer, dus geen annanas vrees ik.Wat is "lujo"? Als ik ga googlen kom ik op een virus of een exclusief tassenmerk uit
Wel mango, paksoi en iets nieuws nl 'lujo' gedaan. Heul erg lekker en romig van smaak!
Angelique schreef: Schil eraf héOhhhhhh.
Maar er blijft weinig strctuur over als je klungel goed laat doordraaien.
koekje schreef: Niet rauw, maar ook mogelijkheid om veel groen in 1x te eten: wokken.maar dan is het alleen nog maar kwantiteit en geen kwaliteit meer... in de wok blijft er letterlijk en figuurlijk niets meer over van je groen en alle voedingsstoffen (en dan kun je het bijna net zo goed laten denk ik dan 8) )
Een middelgrote krop romainesla (kan ook met paksoi, maar vind ik snel bitter en de stelen moeten langer dan de bladeren) en daar de kont vanaf snijden. Bladeren wassen en drogen en de grote bladeren eventueel in 2 snijden, zodat alles even groot is.
Dan de wok goed heet verhitten en beetje olie indoen. Gesnipperd sjalotje, teentje knoflook en stukje geraspte gember fruiten, naar smaak ook een fijngehakte peper. Groene bladeren erbij en rondscheppen, totdat de blaadjes zijn geslonken en hier en daar een knapperig bruin randje hebben gekregen. Afblussen met 1-2 eetlepels shaoshing rijstwijn en naar smaak beetje lichte sojasaus.
Serveren als bijgerecht bij je Chinese voer. Lekker bij een gerecht met tofu.
Zo eet je makkelijk een hele krop met 2 personen, terwijl als sla of in de blender je snel niet meer dan 1/4-1/2 krop eet.