Linzensoep met pitabroodje falafel
Toe: muffins uit kookboek van Otto
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Anneloog schreef: ↑vr 29 jan 2021, 17:51 Vandaag Spanakopita hapjes gemaakt. Normaal hoort het een taart te zijn maar gezien ze warm het lekkerst is maak ik in fases de hele middag door hapjes.Ziet er heerlijk uit zeg!
En ik hou normaal niet van feta maar zo met spinazie ui knoflook etc in filodeeg vind ik het wel erg lekker.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Lizzy schreef: ↑wo 03 feb 2021, 11:28 Gisterenavond een broccoli-prei schotel gegeten, koolhydraat-arm........... WowWaar heb je dat recept vandaan?![]()
Was met creme fraîche en blauwschimmelkaas. Serieus jammie!
- pien - schreef: ↑do 04 feb 2021, 10:50 Waar heb je dat recept vandaan?Ja, heb ik.
Gisteren aten wij zuurkoolstamppot met gehaktbal.
Vanavond ehhh iets met pompoen en burrata? Of iets heel anders...
Lizzy schreef: ↑do 04 feb 2021, 11:51 Ja, heb ik.Dankjewel!
Nodig:
300 gram broccoli (ik had meer, zo'n 500 gram)
100 gram prei
100 gram champignons
roomboter
175 gram (vega) gehakt (ik had die van de Vegetarische Slager)
100 ml creme fraiche
125 gram blauwschimmelkaas
100 gram geraspte kaas (ik had belegen geitenkaas)
Broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken. Koud afspoelen. Prei, champignons en gehakt in roomboter gaar bakken. Oven op 180 graden voorverwarmen. Creme Fraiche verwarmen en blauwschimmel kaas hier in smelten. Broccoli in ovenschaal, prei/champignons/gehakt erop. Overgieten met de kaassaus. Bestrooien met geraspte kaas. En dan 15 minuten in de oven (ik heb 20 minuten gedaan).