Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#3414277
Siberienne schreef: do 26 nov 2020, 08:35 Ik denk dat ik de glazen schaal zou nemen. Die wordt ook snel heet. Bakplaat kan ook maar dan ‘verlies’ je wel evt jus die uit het vlees komt.

Wij aten gisteren pasta met (vega)tomatensaus. Wel veel geraspte kaas erover. Comfort food..
Heb ik gedaan en hij is prima gelukt! Omdat ik de aardappeltjes wat laat in de oven had gehad waren die net te kort en het vlees net te lang. Maar het was precies nog te doen en lekker. Als ik de timing verbeter is het echt heel lekker!
Al wil ik de volgende keer wel vlees met een beter leven, want dat had ik nu tegen mijn principe in niet en dat is niet voor herhaling vatbaar.
Door Elf
#3414284
pearlsofpassion schreef: do 26 nov 2020, 19:53 Thanx!
En van de foccacia? :P
Ehhh, even denken... ::)
Een lichtplakkerig deeg kneden (ik doe dat in de broodbakmachine) van
250 g semolina
250 g witte bloem
250-300 ml water
1 zakje gedroogde gist
2 tl zout
2 tl suiker
1 el gedroogde italiaanse kruiden
Zwarte peper
5 el olijfolie

Een uur laten rijzen. Dan lucht eruit duwen en de helft uitrollen of uitduwen tot een rechthoek en in een ingevette braadslee (20x30 cm) doen. Voor de vulling wat ontdooide en uitgelekte bladspinazie mengen met een blikje fijngesneden ansjovis en chiliflakes naar smaak. Dit verdelen over het deeg. Dan de andere helft van het deeg erbovenop leggen. Lucht zoveel mogelijk eruit duwen en se randen goed dicht drukken. Bovenkant insmeren met olijfolie. Uurtje laten rijzen en dan 20-25 minuten bakken op 220 graden

Met de vulling kan je natuurlijk eindeloos varieren: gecaramelliseerde uien met knoflook of olijven, dun laagje pesto met gedroogde tomaatjes enz enz
#3414296
Elf schreef: do 26 nov 2020, 22:42 Ehhh, even denken... ::)
Een lichtplakkerig deeg kneden (ik doe dat in de broodbakmachine) van
250 g semolina
250 g witte bloem
250-300 ml water
1 zakje gedroogde gist
2 tl zout
2 tl suiker
1 el gedroogde italiaanse kruiden
Zwarte peper
5 el olijfolie

Een uur laten rijzen. Dan lucht eruit duwen en de helft uitrollen of uitduwen tot een rechthoek en in een ingevette braadslee (20x30 cm) doen. Voor de vulling wat ontdooide en uitgelekte bladspinazie mengen met een blikje fijngesneden ansjovis en chiliflakes naar smaak. Dit verdelen over het deeg. Dan de andere helft van het deeg erbovenop leggen. Lucht zoveel mogelijk eruit duwen en se randen goed dicht drukken. Bovenkant insmeren met olijfolie. Uurtje laten rijzen en dan 20-25 minuten bakken op 220 graden

Met de vulling kan je natuurlijk eindeloos varieren: gecaramelliseerde uien met knoflook of olijven, dun laagje pesto met gedroogde tomaatjes enz enz
OH jee, leuk !
Thanx ! :D
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3414835
Vandaag spareribs van de kamado met komkommersalade en stokbrood.
Morgen ga ik het 3-gangenmenu van de betere tijden proberen klaar te maken. Heb er mooie instructie bij gekregen om het op te warmen en als ik er niet uit kom kan ik de kok gewoon tijdens het bereiden bellen voor hulp :)
Door src_esther
#3414858
dinky89 schreef: za 05 dec 2020, 14:34 Vandaag spareribs van de kamado met komkommersalade en stokbrood.
Morgen ga ik het 3-gangenmenu van de betere tijden proberen klaar te maken. Heb er mooie instructie bij gekregen om het op te warmen en als ik er niet uit kom kan ik de kok gewoon tijdens het bereiden bellen voor hulp :)
Wat is dat?
Door Lizzy
#3414863
Ik ga vanavond een zuurkoolschotel maken (wetende dat Leo dat niet te eten vindt :o :biggrin2: - maar ik vond, dat moest kunnen want ik maak ook wel eens bami en dat vind ik niet te eten).
Door Basil
#3414875
Lizzy schreef: zo 06 dec 2020, 07:55 Ik ga vanavond een zuurkoolschotel maken (wetende dat Leo dat niet te eten vindt :o :biggrin2: - maar ik vond, dat moest kunnen want ik maak ook wel eens bami en dat vind ik niet te eten).
;D ;D ;D
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door