Elf schreef: ↑do 26 nov 2020, 19:24 Melanzane alla parmigiana https://www.ah.nl/r/726328Thanx!
En van de foccacia?

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Elf schreef: ↑do 26 nov 2020, 19:24 Melanzane alla parmigiana https://www.ah.nl/r/726328Thanx!
Siberienne schreef: ↑do 26 nov 2020, 08:35 Ik denk dat ik de glazen schaal zou nemen. Die wordt ook snel heet. Bakplaat kan ook maar dan ‘verlies’ je wel evt jus die uit het vlees komt.Heb ik gedaan en hij is prima gelukt! Omdat ik de aardappeltjes wat laat in de oven had gehad waren die net te kort en het vlees net te lang. Maar het was precies nog te doen en lekker. Als ik de timing verbeter is het echt heel lekker!
Wij aten gisteren pasta met (vega)tomatensaus. Wel veel geraspte kaas erover. Comfort food..
pearlsofpassion schreef: ↑do 26 nov 2020, 19:53 Thanx!Ehhh, even denken...
En van de foccacia?![]()
Elf schreef: ↑do 26 nov 2020, 22:42 Ehhh, even denken...OH jee, leuk !![]()
Een lichtplakkerig deeg kneden (ik doe dat in de broodbakmachine) van
250 g semolina
250 g witte bloem
250-300 ml water
1 zakje gedroogde gist
2 tl zout
2 tl suiker
1 el gedroogde italiaanse kruiden
Zwarte peper
5 el olijfolie
Een uur laten rijzen. Dan lucht eruit duwen en de helft uitrollen of uitduwen tot een rechthoek en in een ingevette braadslee (20x30 cm) doen. Voor de vulling wat ontdooide en uitgelekte bladspinazie mengen met een blikje fijngesneden ansjovis en chiliflakes naar smaak. Dit verdelen over het deeg. Dan de andere helft van het deeg erbovenop leggen. Lucht zoveel mogelijk eruit duwen en se randen goed dicht drukken. Bovenkant insmeren met olijfolie. Uurtje laten rijzen en dan 20-25 minuten bakken op 220 graden
Met de vulling kan je natuurlijk eindeloos varieren: gecaramelliseerde uien met knoflook of olijven, dun laagje pesto met gedroogde tomaatjes enz enz
dinky89 schreef: ↑za 05 dec 2020, 14:34 Vandaag spareribs van de kamado met komkommersalade en stokbrood.Wat is dat?
Morgen ga ik het 3-gangenmenu van de betere tijden proberen klaar te maken. Heb er mooie instructie bij gekregen om het op te warmen en als ik er niet uit kom kan ik de kok gewoon tijdens het bereiden bellen voor hulp![]()
src_esther schreef: ↑zo 06 dec 2020, 00:55 Wat is dat?https://www.debeteretijden.nl/