

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
-Annemarie- schreef:Restjes groente en rijst met eigen shiitakes. Klein kippenpootje bij.O, echt, Sylvia Witteman
En nu zit ik het boek te lezen van Sylvia Witteman: Armeluiseten (Goed en goedkoop eten voor nestverlaters, krenten en baliekluivers). Krijg er toch spontaan weer trek van!
CindyMayella schreef:Bami voogens oud recept van oma (IndoWil je het recept met ons delen?).....
CindyMayella schreef:Uhhhh......Ooo, wat grappig, dit recept lijkt in beginsel op het recept van 'Bert's bami' wat ik hier wel 's heb neergezet
* half ons bacon (ik doe 150 gr, hou van goed gevulde bami)
* roerei van ongeveer 6 eieren
* hamlap of kipfilet of garnalen (hoeveelheid moet je zelf bepalen, ik doe 200 gr kipfilet in kleine stukjes)
* 2 ons plakjes ham in stukjes (dit doenik ook extra er doorheen)
* 1 bouillonblokje
* 1/2 tl trassi, 1/2 tl djahé en 1/4 tl ketoembar
* 1 ui (fijn gehakt) en 2 tenen knoflook (geperst)
* 1/4 prei, (dun gesneden)
* 1/4 winterwortel (fijn gesneden)
* 1/8 witte kool (fijngesneden)
* gember siroop
* ketjap en evt sojasaus
Alles gaat hier in een wok.....
* Eerst bacon uitbakken, uit de wok halen
* vlees bakken
* ui, knoflook, kool, wortel en kruiden toevoegen
* 5 min deksel op pan (als je een deksel hebt dat op de wok past)
* ondertussen mie zoals op de verpakking staat, klaarmaken (geen brede mie, maar die dunne)
* prei en roerei erbij (ik doe dan ook de ham erbij)
* mie toevoegen en bacon
* 1 el ketjap en 1 el gember siroop toevoegen
* prieven, anders evt of 1 el sojasaus erbij of ketjap.....
Zelf doe ik er ook nog ‘grootmoeders sambal’ (toko) er doorheen, als je ui etc toevoegt....
Veel succes, hoop dat jullie het ook lekker vinden.....
Edit: heb ook nog recept van:
Nasi, sajoer, pindasaus, smoor daging, babi ketjap.......