Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Lizzy
#2951476
Nynke schreef: recept van die bietensalade Lizzy ??
Bieten gaar koken. Als ze afgekoeld zijn schillen en dan snijd ik ze. Ik heb zomerbieten en die snijd ik in iets grotere stukken dan niet-zomer bieten. En dan een half uitje fijn gesneden er doorheen. En 1 appel in stukjes. Stuk of 5 augurkjes in kleine stukjes snijden. Bij elkaar gooien en husselen. Een dressing maken van een goede balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Eroverheen gieten. En dan een stuk harde geitenkaas in stukjes snijden en erop gooien. Dan halve walnoten nog een keer halveren en dat er ook op gooien. Je kunt onderop veldsla leggen als je dat lekker vindt. En daar bovenop de bieten. Simpel. Zalig. Vandaag doe ik het zonder veldsla.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2951510
Lizzy schreef: Bieten gaar koken. Als ze afgekoeld zijn schillen en dan snijd ik ze. Ik heb zomerbieten en die snijd ik in iets grotere stukken dan niet-zomer bieten. En dan een half uitje fijn gesneden er doorheen. En 1 appel in stukjes. Stuk of 5 augurkjes in kleine stukjes snijden. Bij elkaar gooien en husselen. Een dressing maken van een goede balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Eroverheen gieten. En dan een stuk harde geitenkaas in stukjes snijden en erop gooien. Dan halve walnoten nog een keer halveren en dat er ook op gooien. Je kunt onderop veldsla leggen als je dat lekker vindt. En daar bovenop de bieten. Simpel. Zalig. Vandaag doe ik het zonder veldsla.
Die is lekker, die had ik vandeweek ook.

Vandaag sla zonder sla, want die zag wat mottig. Dus een flink bord met kwamkwammer/tomaat en gemengde kiemen. Om het nog wat te laten lijken, wat puntpaprka's gehalveerd en gevuld met boursin. Daarbij gebakken mosselen voor mij, meneer kreeg gebakken piepers met  slechtziende mus erbij.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2951516
Lizzy schreef: Bieten gaar koken. Als ze afgekoeld zijn schillen en dan snijd ik ze. Ik heb zomerbieten en die snijd ik in iets grotere stukken dan niet-zomer bieten. En dan een half uitje fijn gesneden er doorheen. En 1 appel in stukjes. Stuk of 5 augurkjes in kleine stukjes snijden. Bij elkaar gooien en husselen. Een dressing maken van een goede balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Eroverheen gieten. En dan een stuk harde geitenkaas in stukjes snijden en erop gooien. Dan halve walnoten nog een keer halveren en dat er ook op gooien. Je kunt onderop veldsla leggen als je dat lekker vindt. En daar bovenop de bieten. Simpel. Zalig. Vandaag doe ik het zonder veldsla.
Ziet er lekker uit zeg! Weten jullie misschien nog een goede vervanger voor die geitenkaas?
Angelique schreef: Die is lekker, die had ik vandeweek ook.

Vandaag sla zonder sla, want die zag wat mottig. Dus een flink bord met kwamkwammer/tomaat en gemengde kiemen. Om het nog wat te laten lijken, wat puntpaprka's gehalveerd en gevuld met boursin. Daarbij gebakken mosselen voor mij, meneer kreeg gebakken piepers met  slechtziende mus erbij.
:biggrin2: :biggrin2:

Kwam er ineens achter dat ik nog geen vlees voor onszelf uit de vriezer had gehaald, snel gedaan, hopelijk is het dan ontdooit als we gaan eten. ::)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2951527
Maxi's 3-tal schreef: Ziet er lekker uit zeg! Weten jullie misschien nog een goede vervanger voor die geitenkaas?

Ik had 'm met gevulde brie van de lidl gemaakt. (bij gebrek aan geitenkaas en even crea moeten denken)
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2951529
Angelique schreef: Ik had 'm met gevulde brie van de lidl gemaakt. (bij gebrek aan geitenkaas en even crea moeten denken)
Oh, dat is wel een goede, dank!
Dat ik dat zelf niet kon bedenken. :doh:
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2951530
Maxi's 3-tal schreef: Oh, dat is wel een goede, dank!
Dat ik dat zelf niet kon bedenken. :doh:
Nou ja, het is natuurlijk heel wat anders dan geitenkaas en als het niet toevallig aanwezig was geweest had ik het ook niet bedacht  :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2951534
Angelique schreef: Nou ja, het is natuurlijk heel wat anders dan geitenkaas en als het niet toevallig aanwezig was geweest had ik het ook niet bedacht  :biggrin2:
:biggrin2: :biggrin2:

Ik heb dat soort dingen over het algemeen niet gewoon zo liggen, koop de boodschappen redelijk afgepast. ::)
Gebruikersavatar
Door Angelique
#2951540
Maxi's 3-tal schreef: :biggrin2: :biggrin2:

Ik heb dat soort dingen over het algemeen niet gewoon zo liggen, koop de boodschappen redelijk afgepast. ::)
Wij ook, maar dan wel met kaas in 250 varianten erbij. Alleen nu dus even geen geitenkaas  :biggrin2:
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door