Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Sweet Dutchess schreef: Heb je hem ook voor 74,95 ?74,90 zelfs!
cindy5409 schreef: anne de binnenkant en schroef even in smeren met een beetje slaolie dan plakt het niet meerJa, dat moet je toch na elk gebruik? Tenminste bij de Bomann moet dat volgens de gebruiksaanwijzing na elk gebruik.
cindy5409 schreef: anne de binnenkant en schroef even in smeren met een beetje slaolie dan plakt het niet meerOké, da's eigenlijk best logisch. Zal ik de volgende keer zeker doen, als er een volgende keer komt. Stiekem hoop ik dat die Proficook zich toch goed van z'n taak kwijt, want het schoonmaken van de Porkert blijft een crime... Maar bedankt voor de tip!
Sweet Dutchess schreef: Ik gaf al aan dat hij in het begin prima de kippennekken pakte en ook de strotten.Ok, verkeerd gelezen. Hij neemt dus wel strotten, maar niet als je hem langer gebruikt.
Misschien heb ik hem wel meteen overbelast, want na een kwartiertje werkte hij echt een stuk minder goed.
Aangezien ik zo'n 20 kilo vlees had ontdooit , heeft het apparaatje meteen flink moeten werken hier
Inmiddels heb ik alles weer aan de kant gewerkt. Machinetje mooi zuiver en zalmstaarten uit de vriezer gehaald voor test 3 morgen
Anne , ik heb hem hier besteld gehad http://www.computeruniverse.net/product ... w-1003.asp
Ook 74,90 trouwens![]()
Lil schreef: Ok, verkeerd gelezen. Hij neemt dus wel strotten, maar niet als je hem langer gebruikt.Ja zoiets.
Sweet Dutchess schreef: Ja zoiets.Als het je vermag te troosten: die Kenwood van 2000 watt krijgt op Amazon.de ook zure reacties...
Ik had de strotten al voorbewerkt.
Dat v botje verwijderd,ik dacht op voorhand al dat ie dat misschien niet aan zou kunnen.
De strotten in stukken gedaan en op de hardere gedeeltes een paar keer ingeknipt met een snoeischaar.
Hij pakt ze vlot,maar misschien dat ik in mijn enthousiasme de vleesmolen overbelast heb of hij gaat gewoon na een kwartier minder goed werken.
Ik weet het niet.Ik heb maar korte pauzes ingelast ,ongeveer een half uurtje. Langer heb ik niet gewacht voordat ik weer verder ging.
Daarna heeft hij gewoon niet meer gewerkt zoals in het begin of zoals gisteren.
Gisteren pakte hij met gemak een geitje van joan.Op de voor en achterpootjes na.
Die vond ik zowiezo al te hard.
Als hij morgen gewoon de zalmstaarten doet , dan denk ik dat ik hem vandaag gewoon overbelast heb.
Blijft hij morgen ook hangen , dan zal ik hem denk ik al een lichtelijk gesloopt hebben
Sweet Dutchess schreef: Ik heb nu grof gemalen door de grootste gaatjes schijf gedaan.heb je het mes er wel goed om inzitten??
Dat gaat redelijk.Je moet wel meehelpen aanduwen en het komt er traag als een soort filet american structuur uit.
Geen gespetter verder ofzo,maar ik vond het een beetje te lang duren voordat het uit de schijf werd geduwd.
De kleinste schijf heb ik verder niet geprobeerd.
Ben bang dat je dan echt pap gaat krijgen of dat hij het gemalen spul er helemaal niet door geduwd krijgt.
Verder ben ik weer begonnen met de kippennekken en de strot.Helaas loopt hij nog steeds vast
Als je het vlees van de strotten afhaald , gaat het wel goed,maar op dat kraakbeen blijft hij steeds vast zitten.
Ik vrees ervoor dat hij morgen de zalmstaarten ook niet baas kan.
Mijn bevindingen voor nu:
Als nieuw doet hij het het eerste kwartier prima.
Dag twee, als je meer gaat vermalen dan ongeveer 2 kg(dat woog dat geitje gisteren), dan neemt hij af in kracht.
Je moet steeds stukjes achter het mesje verwijderen wil je fatsoenlijk door kunnen malen.
Ik zeg voor nu: prima apparaat voor alleen vlees /orgaan te vermalen , geen bot.
Maakt redelijk wat herrie
Makkelijk in elkaar te zetten en makkelijk zuiver te maken
Voor vandaag hou ik ermee op.
Morgen kijk ik wat hij doet met de zalmstaarten,maar ik denk dat de proficook niet echt zo'n goede aanschaf is voor diegene die er veel mee willen vermalen
Ik ben in ieder geval blij dat ik er niet teveel voor betaald heb![]()
rupa schreef: heb je het mes er wel goed om inzitten??Haha, ja het mes zit er goed in.
zit het snijvlak van het mes tegen de snijplaat aan of er van af ??
gr.®upa.
Sweet Dutchess schreef: Deze vleesmolen hebben ook veel barfers.Nu wil ik even wat zeggen over de kenwood.
http://www.bestekeus.nl/product_info-n- ... 02092.html
Ik heb lang getwijfeld of ik de kenwood pro 2000 zou nemen of de proficook.
nova schreef: Nu wil ik even wat zeggen over de kenwood.Ik kom dat gegeven vaker tegen, ook bij de Tefal 1700 bv. Sweet Dutchess, wil je eens op het plaatje van de Proficook kijken en zeggen wat daarop staat?
Bij de omschrijving uit deze link staat 2000 Watt, dat zal gaan om het motorvermogen.
Maar ik heb gisteren op het metalen plaatje gekeken wat op mijn machine zit, en daar staat echt : 850 Watt.
ik heb niks van 001 ,002 . of 007staan op mijn app.
Willen andere Kenwood eigenaars eens op dat plaatje kijken en hier neerzetten wat erop staat??
Sweet Dutchess schreef: Haha, ja het mes zit er goed in.okee, dan kan je dat uitsluiten.
Toen ik hem gisteren in elkaar had gezet en het eerste stukje vlees wilde vermalen , had ik al zoiets van, wat een prutmachine.Da ding maalt helemaal niks.
Totdat ik het mesje controleerde en zag dat hij verkeerd om zat.
Daarna deed hij het als een tierelier, vandaag dus een stukje minder![]()