Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#1736437
Ik ben nu voor het eerst vlees aan het drogen, mager lam, al het vet etc weggesneden en heb echt ministukjes van een halve cm dik en dat dan nog eens platgedrukt. Het is nu 6 uur in de droger, en het ziet er al erg droog uit, hier en daar nog wat "olie-achtig" maar verder goed droog. Alleen de dikste stukjes zijn nog een héél klein beetje zacht binnenin. de dunne droge stukjes zijn makkelijk te scheuren. Moet dit echt nog langer drogen tot de 10 uur? lijkt me dat het dan zo kei en kei hard word.  Ik heb wel echt hele kleine stukjes gemaakt
Door Bien
#1736448
dancingdaydream schreef: Ik ben nu voor het eerst vlees aan het drogen, mager lam, al het vet etc weggesneden en heb echt ministukjes van een halve cm dik en dat dan nog eens platgedrukt. Het is nu 6 uur in de droger, en het ziet er al erg droog uit, hier en daar nog wat "olie-achtig" maar verder goed droog. Alleen de dikste stukjes zijn nog een héél klein beetje zacht binnenin. de dunne droge stukjes zijn makkelijk te scheuren. Moet dit echt nog langer drogen tot de 10 uur? lijkt me dat het dan zo kei en kei hard word. Ik heb wel echt hele kleine stukjes gemaakt
ik droog meestal long, soms hart en pens (stinkt wel enorm) omdat dat beter gaat.

als ik het goed heb is lam een vette vleessoort en duurt het drogen langer dan bijv. long, hart, lever, pens.

je kunt het misschien deppen met papier, als het gaat en het papier er niet aan blijft zitten, zodat het wellicht iets sneller gaat.

Succes!!
Door Bien
#1736766
Irish schreef: Ik heb laatst lamspens gedroogd en het viel me heel erg mee qua stank!
Tis echt leuk! :D
he dat is goed om te weten, ik heb tot nu toe alleen runderpens gedroogd, ga ik ook proberen: lamspens drogen!
Door Tanna
#1739757
Ik heb dit weekend lamslong gedroogd. Dat snijd ik altijd in dunne plakjes, dan wordt het mooi droog. Deze keer was ik echter vergeten het apparaat uit te zetten toen ik naar bed ging en heeft de long zo'n 22 uur staan drogen. Het was heel erg knisperig geworden, net een soort chips...... ::)Maar ze smaken lekker, krijg ik de indruk! :)
Door TMG1961
#1740109
Tanna schreef: Ik heb dit weekend lamslong gedroogd. Dat snijd ik altijd in dunne plakjes, dan wordt het mooi droog. Deze keer was ik echter vergeten het apparaat uit te zetten toen ik naar bed ging en heeft de long zo'n 22 uur staan drogen. Het was heel erg knisperig geworden, net een soort chips...... ::)Maar ze smaken lekker, krijg ik de indruk! :)
Misschien een gat in de markt ontdekt, long chips, veel natuurlijker kan het niet :biggrin2:
#1740132
Tanna schreef: Ik heb dit weekend lamslong gedroogd. Dat snijd ik altijd in dunne plakjes, dan wordt het mooi droog. Deze keer was ik echter vergeten het apparaat uit te zetten toen ik naar bed ging en heeft de long zo'n 22 uur staan drogen. Het was heel erg knisperig geworden, net een soort chips...... ::)Maar ze smaken lekker, krijg ik de indruk! :)
Ik heb hier ook van chippies, maar het is door meerdere honden goed gekeurd!
Het was de eerste keer dat ik iets droogde in mijn nieuwe droogmachine, maar ik vind het geen slecht resultaat.
Vanavond eendenvoetjes! Hmm...misschien toch wel verslavend...heb ook al kipfilet, pens, paard, hert en struis gedroogd... ::)
#1743523
Ik heb vannacht mijn eerste droogjes gemaakt!
De geitenpens staafjes waren vanmorgen knisperig klaar (had denk ik ook wel korter gekund), maar de luchtpijp ringen en de kippennekken nog niet. Ook denk ik omdat de ringen van het apparaat niet in elkaar kunnen ( te dikke nekken) en er dus lucht ontsnapt via de al dan niet daarvoor bedoelde ventilatiegleuven.

Nu begint het ergens op te lijken, maar echt droog zijn ze nog niet. Hij staat op een plank onder de afzuigkap en zo viel de geur reuze mee. Volgens mij zijn de luchtpijpringen al droog (met wat vet, maar ach, dat hebben varkensoren ook), maar ik laat ze er gewoon nog even inzitten. Kan vast geen kwaad.

Leuk spelletje :biggrin2:
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door