Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door sylvia
#1339730
ycheyenne schreef: eigenwijs ben ik zeker, inmiddels heb ik de kitten nu op 5 voedingen, hij laat duidelijk merken dat hij vol zit, heb nu met de hond al dat die ook een heel klein beetje krijgt, als de kitten krijgt, om jaloerzie te voorkomen, de oudere kat die is nu de "nieuweling"eris veel buiten en krijgt wat meer beweging dusals hij thuis is krijgt hij ook een klein beetje, zodat de kitten in elk geval voldoende krijgt.
We gaan niet over naar barf, tenzij er iets op de markt komt wat er minder "misselijkmakend"eruit ziet we gaan met de kitten wel volledig over naar de kvv, de hond krijgt geen gewone koekjes meer straks, maar gaat over naar ( hoe noemen jullie dat de natuurlijke lekkers zoals pensstaafjes enzo, kvv of barf? ) Maar dat heeft ze soweiso al heel veel gehad zoals dinobotten enzo. dus niet die botten die er als plastic uitzien ( lust ze niet)


Ik zou de hoeveelheid voer van je kitten gaan verdelen over 4 maaltijden 5 maaltijden is erg veel voor die leeftijd. en die 4 maaltijden geheel laten bestaan uit kvv.

Mijn honden krijgen ook wel eens een ongezond snoepje, tenslotte eet ik zelf ook wel eens ongezond snoep
Door ycheyenne
#1339890
hij heb vandaag 2 voedingen achter de kiezen, ging er met smaak in, beide kvv, hij kreeg om 7 uur vanmorgen en zonet om 12 uur , wat kan ik het beste doen met de tijden vanavond?
Door sylvia
#1340784
ycheyenne schreef: hij heb vandaag 2 voedingen achter de kiezen, ging er met smaak in, beide kvv, hij kreeg om 7 uur vanmorgen en zonet om 12 uur , wat kan ik het beste doen met de tijden vanavond?
Ik zou er dan nog één rond een uur of 17.00/18.00 doen en nog eentje om een uur of 22.00.
Die laatste voeding zou ik er als eerste af halen als je een voeding minder gaat doen en dan de derde voeding om een uur of 20.00 geven
Door ycheyenne
#1340937
Toen wij hem op gingen halen was hij aardig mager, nog geen 900 gram, hij is nu al 1100 gram, maar dat kwam omdat hij net had gegeten toen ik hem woog.
Hij is 13 weken oud, daarom dacht ik dat 5 voedingen wel kon. Heb hem nu op de 4 voedingen zitten. Hij krijgt nog niks extra, alelen heefth ij nu wel wat kittenmelk gehad, maar de kvv blijft zeer aangenaam smakelijk en hij is na het eten erg kroelerig.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door