Nouchka schreef:
Hoe ga je dan met een heel dier om ivm de percentages?
als 'n heel prooitje helemaal intact is, zie 'k dat als kompleet prooitje;
de prooitjes bestaan gemiddeld uit: 15 % kaaaal bot, 10-15 % orgaan (ook de hersentjes en darmpjes etc. erbij) de rest vlees en vocht
Ik dacht kwartel = vleesbot, spiervlees en organen
eendagskuiken = idem
hele vis = idem
konijn = spiervlees en vleesbot (zonder organen)
dan is je kwartel dus een kompleet prooitje
eendagskuiken: = 'n niet volgroeid/net uit 't ei kipje,
vergelijkbaar met 'n ei kwa voedingswaarde, en nog te weinig calcium in de botjes om als kompleet te zien
hele visjes: kun je als kompleet zien, persoonlijk vindt 'k vis niet zozeer in 'n kattemenu passen,
maar voer 'k 't uitsluitend voor de omega-3 die in de vette vis zit
(tenzij m'n kat aan de dunne is, wil 'k 'm wel wat witvis geven...licht verteerbaar)
en ja, 2 v/d 3 vinden 't hier lekker
konijn-zonder-ingewanden; 15% kaaaal bot, en vlees; - 15% orgaan
Hoort de vis en het eendagskuiken dan niet bij de rest? Is dat een apart percentage? En waarom?
't hoort wel in je menu, maar stel:
je voert heel veel kuikens en vis
blijft er tè weinig ruimte over voor andere voedingsstoffen
En waarom minder kuiken? Ik heb al menuutjes gezien waar men elke dag kuikens geeft en ik geef het maar 1 keer?
dat draait dus om %; jij voert zo'n 90 gram op 'n dag, en er zijn katten die 140 gram per dag eten
Sorry voor de vragen hoor. Maar ik wil niet graag een menuutje klakkeloos overnemen. Ik wil door hebben waarom ik wat geef.
vindt 'k juist helemaal prima!
blijf dat vooral doen!
zelf zou 'k uitgaan van:
40-50% vleesbot
15-20% orgaan
25% vlees
4-10% kuikens
4-10% vette vis
en natuurlijk komt 't niet op de gram, en natuurlijk wil 'k 't niet moeilijker maken dan 't lijkt....
zie de komplete diertjes als kompleet, en de karkassen als vleesbot waar nog vanalles bij moet (vlees en orgaan)
houdt 'n kompleet prooidiertje in je hoofd, en bedenk hoe dat karkas eruit zou moeten zien...
succes!