Ik ben nieuw hier, dus ik zal me eerst even kort voorstellen

Tygo weigert iets anders dan brokken te eten, en schiet bij elke verandering ontzettend in de stress, dus ik ben allang blij dat hij inmiddels af en toe een stukje spiervlees eet. Olaf is gek op vers vlees, en dat is maar goed ook, want hij kan niet tegen brokken en blikvoer. Na maandenlang last te hebben gehad van bacteriële overgroei, heel veel diarree, talloze AB kuren, wekelijks abonnement op de dierenarts, endoscopie, etc. kwamen de artsen tot de conclusie dat ze het niet meer wisten. Ipv hypoallergene brokken besloot ik hem op vers te zetten. Hij is hij na 2 dagen op kvv helemaal beter geworden :


Hij eet ongeveer 250 gram per dag. Dit verdeel ik in:
40% vleesbot (parelhoenkarkas, kwartelkarkas, duifkarkas, kippennekken, kippenvleugels, fazantdrumsticks, konijnkarkas)
45% spiervlees (kip, kalkoen, rund, eend, struisvogel, guanaco, kangoeroe, hert, konijn, parelhoen, lam, fazant, sardientjes of makreel uit blik)
15% orgaan, waarvan:
7% hart (runderhart,lamshart,eendenhart, kippenhart)
5% lever (kippenlever, lamslever)
3% nier (konijnenniertjes, en wat er in de karkassen aanwezig is)
Snack: gedroogde sprotjes
Hij lust vrijwel alles


Verse sprotjes lustte hij graag, maar ook dat wil hij niet meer eten. Haring, sardines en zalm ook niet. Vette vis uit blik, of gedroogde sprotjes lust hij wel, dat krijgt hij nu, om toch nog aan extra omega 3 te komen. Grizzly zalmolie was ook geen succes helaas.
Mijn vraag is hoe ik ei het beste kan vervangen. Ik ben zo bang dat hij nu iets tekort komt, omdat hij geen ei of kuikens eet

Alle tips en opmerkingen zijn welkom
