Hoe hoger het nummer hoe groter, er kunnen grotere stukken in en het plaatje heeft bij de mijne gaten van 4 mm; er zijn ook plaatjes met nog grotere gaten, tot 8 mm. Het bottengehakt blijft dus grover en het kost minder moeite om het door de molen te jassen. 4mm is fijn genoeg, dat zijn echt kleine stukjes en ook voor kittens goed te eten.
Ik had van m'n vader een molen nummer 5 geerfd en daar kreeg ik in ieder geval de botten niet in gemalen. Maar dat kan aan mijn RSI liggen. Ik denk als je het goed voorberreid, dus vantevoren al kleiner maken, je ze er wel doorkrijgt, zeker als je er redelijk wat vlees aan laat zitten.
Ik fileer voor mijn katten vaak karbo's, daar zitten groter en hardere botten in dan in kippennekken, en dat gaat dus niet met een molen nr. 5. Maar nekken moet volgens mij wel lukken.
In ieder geval succes! En de kleintjes boffen maar met zulk gezond en lekker eten
