zalmkarkas is een zalm met de kop en filets eraf. een graat met meestal staart en redelijk wat vlees eraan. zowel voor de hond als in stukken voor de katten geschikt. en vaak goedkoper dan een kop.
een porkert met passende snijschijf (vanaf 10 mm denk ik) kan iig vleesbot malen, das met die van de lidl nog maar af te wachten. als je een porkert en een extra snijschijf bestelt, ben je inclusief verzendkosten nog geen 50 euro kwijt. ik zou mijn geld niet op een lidlapparaat zetten. ik heb eens een knoflookpers van de lidl van mn moeder gehad. t ding heeft een half jaar geleefd, en toen lag hij in 2en. en ik heb er alleen knoflook mee geperst.
zalmwangen zijn de wangen (bij de kieuwen) van de zalm. ik denk dat het eigenlijk onder spiervlees valt, maar er zit wel wat kraakbeen in. dus half spiervlees half secundair bot. calciumwaarde zal behoorlijk lager zijn dan een echt vleesbotje.
als jeroen geen vriezer heeft om t op te slaan, zou ik niet ingewikkeld in a'dam gaan doen. er auto rijden is trouwens helemaal geen optie, zeker niet in het weekend op zaterdag. gelukkig hebben verschillende leveranciers een vrij groot assortiment.
de enge gevoelens met herkenbaar vlees zullen verdwijnen. ik heb wellicht makkelijk praten als halve portemonneevega, maar de eerste keer dat ik iets nieuws doe, sta ik ook te kokhalzen. lamsharten snij ik inmiddels zonder blikken of blozen in stukjes, en kuikentjes en knagertjes zijn als ze bevroren binnenkomen per definitie inmiddels kattenvoer.
er zitten hier meer vega's, en ik ben geloof ik de enige kotser van het stelletje

dat de apen de energique eten vind ik wel heel goed van ze. ik zou dat niet in Sien krijgen, omdat er wss pens in zit. Ot zou er ook ingewikkeld over doen, want het is niet haar normale prak.
[/quote]
ik ga ook niet voor die van de lidl hoor..
als iemand nou had gezegd dat die t beter zou doen dan die porkert.. zou ik nog twijfelen..
maar nope..
jij doet t ermee.. en weet hoe t werkt.. dus.. dan ga ik liever op zeker..
wb amsterdam..
we kunnen natuurlijk altijd nog een keertje de markt over met zijn 2en..

blijft gezwellie.. ook al hoeft er geen vlees gehaald te worden..

wb herkenbaar vlees..
tis niet dat ik t eng vind..
neu.. ik heb tot aan mijn ellebogen in de darmen van mijn eigen hond gezeten..
dus.. nee.. ik ben wat dat aangaat wel wat gewend..
ik vind dat alleen fascinerend..
maar.. qua verdrietig..
ik zie vlees als vol energie agressie en angst..
een negatief iets dus..
voor mij is geen vlees eten.. geen agressie en angst eten..
eigenlijk zou ik biologisch moeten gaan voeren..
maar dan nog.. daar heb ik ook niet veel vertrouwen in..
er wordt zoveel gerotzooit met dieren en vlees..
en biologisch is denk ik voor mij gewoon niet te betalen..
ik ben dus ook geen kotsert.. maar gewoon een jankert...
ik moet dus ECHT mijn gedachten stoppen en de deurtjes naar mijn hartje afsluiten als ik hiermee bezig ben..
tis niet echt ik..
