Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

Door Paul_Barte
#14235
ONTGIFTING

De betekenis van ontgiften is het kwijtraken van gifstoffen of de gevolgen daarvan. Een gifstof wordt omschreven als een stof die een inherente neiging heeft om leven te vernietigen of schade aan te richten aan de gezondheid. Pesticiden, chemicaliën, dood voedsel en vaccinaties veroorzaken allemaal giftige situaties in het systeem. Het lichaam moet zich ontdoen van deze gifstoffen. We kunnen ontgiftingsverschijnselen waarnemen bij braken, diarree, slechte adem, jeuk, loopogen en looporen, gezwellen en woekeringen, om er een aantal te noemen.

Wanneer Uw dier begint om verse voeding te eten, zal zijn lichaam beginnen met het ontgiften, omdat het voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft om aan een gezond gestel te werken, en niet langer bezig is om ziekte te onderdrukken. Sommige dieren hebben het sterker dan andere.

Het ontgiftingsproces kan meteen beginnen of na een aantal dagen, weken of maanden, wanneer het lichaam van het dier gezond genoeg is om het aan te kunnen. Gewoonlijk zal een lichaam de gifstoffen naar buiten werken middels plekken die al ziek zijn. Zo zal een hond die bijvoorbeeld al last heeft van zijn huid, ontgiften door de huid. In het begin lijkt het alsof de jeuk en de lichaamsgeur verergeren. Dit komt omdat het systeem van binnen uit geneest en de gifstoffen door de huid verwijdert uit het lichaam. I zou willen dat ik U zou kunnen vertellen hoe lang dit proces duurt, maar elk systeem is dermate verschillend dat ik alleen maar kan zeggen dat ik dieren gezien heb die na een paar weken stukken beter waren, en dat ik dieren gezien heb bij wie dit proces maandenlang duurde. In ieder geval is het zo dat dieren die verse voeding eten zich in een opwaartse spiraal bevinden, en dat ze dag na dag een beetje vooruit gingen. Dieren die antibiotica, anti-histamine, hormonen of corticosteroïden gebruiken, lijkt het een tijdlang alsof ze alle problemen over zijn, omdat deze geneesmiddelen de ziekte onderdrukken, maar het komt altijd terug en zelfs erger dan eerst wanneer U het gebruik van de medicijnen stopzet. De bijwerkingen van bepaalde medicijnen kunnen dodelijker zijn dan de ziekte. Wat er ook met Uw dier gebeurt tijdens het ontgiftingsproces, er is een natuurlijke manier om verlichting te bieden. Aloë vera, bijenpollen, knoflook en nog meer natuurlijke voedingsmiddelen kunnen helpen bij het ontgiften van het lichaam.

Een eenvoudige oplossing voor een hond met huidproblemen is vaak en veel baden. Is het U wel eens overkomen dat U warm en bezweet was en overal jeuk had? Dit is een vorm van ontgiften. De bacteriën verzamelen zich op de huid en dit veroorzaakt jeuk. Een douche of bad brengt verlichting doordat deze bacteriën weggewassen en weggespoeld worden. Dit geldt ook voor Uw dier. Wanneer een lichaam bezig is om gifstoffen uit te stoten via de huid, dan is het belangrijk om die huid vrij te houden van de gifstoffen die van binnen naar buiten gaan en de jeuk veroorzaken. Er zijn dieren die gedurende een aantal dagen elke dag gewassen dienen te worden. Het genezingsproces kost tijd, moeite en zorg maar bedenkt U zich even hoe irritant die jeuk is. Denkt U even aan die ene keer toen U in de brandnetels gevallen was - Uw hond gaat door dezelfde sensationele jeuk. Denkt U daaraan wanneer U ziet dat Uw hond of kat onophoudelijk krabt.

Honden en katten krabben niet omdat ze zich vervelen of omdat het een ‘tic’ is. Zij krabben omdat ze jeuk hebben. Wanneer U ziet dat er gekrabd wordt, doe daar dan onmiddellijk iets aan. Neem de oorzaak van de jeuk weg en observeer hoe het krabben ophoudt.

Natuurlijke geneesmiddelen die aangewend kunnen worden bij het ontgiftingsproces zijn Aloë Vera, waterstof peroxide 3%, extract van grapefruitzaden, calendula, hypericum, utrica urens, bijenpollen, propolis, colloidaal zilver en druivenpit olie. Aloë vera is een van de beste middelen voor elke vorm van ontgiften. U kunt aloë combineren met bijenpollen, propolis, calendula of hypericum tinctuur voor uitwendig en inwendig gebruik. Het zijn allemaal ‘schoonmaak’middelen, die verlichting brengen en de genezing bevorderen. Druivenpit olie gecombineerd met vruchten oliën en noten oliën is zeer geschikt om op de huid te gebruiken wanneer er rode, geïrriteerde plekken zijn. Deze oliën worden opgenomen door de huid en zullen snel verlichting brengen. Masseer een beetje olie voorzichtig op en rondom de geïrriteerde plek.

Voor behandeling van de oren kunt U een paar druppels olie in elk oor brengen en voorzichtig masseren gedurende enkele minuten. Dit doet U om de olie de gelegenheid te geven om naar beneden te zakken en eventuele klontjes vuil op te lossen. Wanneer U klaar bent met de massage zal Uw huisdier zijn hoofd schudden en alles wat zich opgehoopt heeft in het oor zal naar buiten vliegen. Nu kunt U een gaasje of een stukje katoen nemen om het zichtbare gedeelte van de binnenkant van het oor te ontdoen van eventuele restanten. Pas op, dat U niet te ver naar binnen gaat met het stukje katoen, omdat U dan het nog aanwezige vuil verder naar binnen duwt.

Wanneer er sprake is van een ontsteking of oormijten, kunt U na deze behandeling een paar druppels van een mengsel van Aloë vera en waterstof peroxide in het oor aanbrengen. Wanneer er sprake is van een bloedend wondje of jeuk, kunt U Aloë vera combineren met Calendula tinctuur.

Een kruidentinctuur gemaakt van Hypericum, Sint Janskruid, is aangewezen bij intensieve jeuk, vooral aan de poten en voeten. Voor honden die constant kauwen aan hun voeten of een hotspot ontwikkeld hebben, is het beter om een Hypericum zalf te gebruiken omdat het gemakkelijker aan te brengen is. De zalf kunt U meerdere malen per dag aanbrengen om verlichting te brengen.
Laatst gewijzigd door Paul_Barte op za 08 apr 2006, 12:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#526372
Wanneer U homeopathische remedies gebruikt op de huid, doen ze hun werk tevens inwendig wanneer ze er af gelikt worden. Een geweldig voordeel van het gebruik van natuurlijke middelen. Eigenlijk zou U alleen natuurlijke middelen moeten gebruiken op Uw hond of kat omdat alles ook naar binnen gaat wanneer er gelikt en gewassen wordt door het dier.

Het kan ook wel gebeuren dat het ontgiften plaatsvindt via een dunne ontlasting. De ontlasting heeft dan het aanzien van aardappelpuree. Het betekent dat er een schoonmaak aan de gang is. Wanneer er sprake is van diarree, dan is dat een heel ander verhaal en is er iets anders aan de hand naast het ontgiften. Haal deze twee zaken niet door elkaar. In het geval van diarree is het aan te raden om veterinaire hulp te zoeken.
Vaak ziet men een slijmlaag om de ontlasting. Een gezond lichaam werkt dit slijm naar buiten omdat het niet langer nodig is. Wormen zullen ook meekomen omdat zij niet kunnen leven zonder deze slijm. Het hele ontgiftingsproces is een wonderbaarlijke genezingsmethode. De urine van Uw dier kan een sterke geur hebben gedurende een aantal dagen. Ook dit betekent dat er een schoonmaak aan de gang is. Wanneer Uw huisdier gezonder wordt, zult U merken dat er meer urine komt en dat er gedurende een langere tijd geürineerd wordt hetgeen een gezond teken is.

U zult bemerken dat de ogen beginnen te lopen. Van dunne waterige afscheiding tot dikke, plakkerige massa in allerhande kleuren. Dit is goed. Laat de gifstoffen naar buiten komen. Het dier is bezig om gifstoffen naar buiten te werken via alle kanalen die het tot zijn beschikking heeft. Wanneer een eigenaar me vertelt over de eerste tekenen van verbetering, dan hoor ik vaak: “Zijn ogen zijn zo helder geworden.” Of “Hij lijkt weer op zichzelf”; “Het lijkt wel of ze weer een puppy geworden is.” “Hij speelt weer als een kitten.” Wow, dat is genezen!

Om dit punt bij Uw dier te bereiken is het noodzakelijk dat hij door het ontgiftingsproces gaat. Bij sommige dieren is er nauwelijks iets te merken. Voor anderen is het een zware job. Het is niet mogelijk om van tevoren te weten wat er gaat gebeuren. Het enige dat U zeker weet: elke dag dat Uw huisdier gezonde, verse voeding eet gaat het de goede kant uit, in de richting van een goede gezondheid.

Barfplaats wordt gesponsord door