faya schreef:Ik heb veel gelezen hier over kurkurma - interessant, telkens ook weer nieuwe ideeën erbij, die ook weer vragen opleveren, als ik alles goed heb begrepen maakt het niet uit of je het kookt ( verwarmt en dus voor meerdere keren maakt ) of dat je het per keer gewoon maakt?De meningen zijn daarover verschillend. Ik vind het een kwestie van uitproberen wat voor jou of jouw dieren het beste werkt.
Volgens mij wel het beste om de combi te doen met kurkurma, kokosolie en vers gemalen zwarte peper toch ( dus geen visolie of andere olie )?Kokosolie of extra vergine olijfolie.
Volgens de eerste berichten zou je biologische kurkurma moeten hebben ( meeste gaven aan dat ze de biologische van pit en pit kochten )en later las ik weer dat dit toch niet het geval is, als ik het goed begreep had dit te maken met het gehalte aan curcumine wat een zeker % gehalte moet hebben - welke? Voor inwendig gebruik, met kleine hoeveelheid beginnen en evt. opvoeren. Gebruikt iemand het ook uitwendig als smeersel? Versterkt immumsyteem, weerstand, tegen ontstekingen, gewrichtsklachten zijn toch een beetje de belangrijkste toepassingen?Ik geloof dat het curcumine gehalte rond de 5% moet zitten. Bij Pit en Pit weten ze het niet, wat het gehalte in hun kurkuma is. Het geen ik wel een slechte zaak vind.
Ja, dat zijn ongeveer wel de belangrijkste toepassingen. Uitwendig gebruik ik het niet. Ik heb er wel een paar keer mijn tanden mee gepoetst. Ze zeggen dat je tanden er wit van worden. Of het waar is....? Het schijnt ook goed bij acne te werken.