Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

#2658596
Lizzy schreef: Vandaag wezen socialiseren in Intratuin en het even iets anders aangepakt. Niemand aait mijn pups meer. Aandacht voor mij en voor niemand anders. Dus bij binnenkomst was het al hysterisch "ohwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww PUPSSSSSSSSSSSSSSSSSSS, mag ik ze aaien?" waarop ik heel rustig zei "nee dank u, ik leer ze om mensen te negeren en op mij te letten" en ik ben zo met de smurfjes doorgestoomd. De smurfjes die met iedere voorbijganger contact willen maken. En iedere voorbijganger die met hen contact wil maken. En ik heb de pups gewoon meegelokt door gezellig tegen ze te praten en af en toe wat lekkers te geven. Bij niemand stil gestaan en ze door niemand laten aaien en zonder enig probleem zijn we door de intratuin "gestormd". De mensen zullen me wel een raar asociaal wijf gevonden hebben ;D ;D ;D

En de pups vonden het leuk en gezellig en zelfs de bewegende zingende poppen in de hal waren niet echt boeiend. Dat was een betere dag. Ik heb er geen zin meer in, in mijn pups 'te laten verzieken' door kinderen die gesocialiseerd moeten worden met honden en men daar mijn pups voor uit kiezen. Kids die dan bij iedere beweging van de pup in hun face gaan staan te gillen waardoor mijn pups zich een rotje schrikken. Ik kan het best begrijpen hoor, vanuit kind gezien. Maar ik leen er mijn puppen niet meer voor, nu niet en in de toekomst nooit niet meer. Ik heb er eerder verziekte honden aan over gehouden (doodsbang voor kinderen). Voortaan lopen wij zonder pardon dit soort niet gesocialiseerde kinderen voorbij. Hond gesocialiseerde kinderen die niet gillen, niet schreeuwen en niet in hun ogen poken: daar mogen ze contact mee maken.
Herkenbaar. Hier verbood ik het optillen van de (teckel) pups. Ook door volwassenen op straat. Ik was altijd bang dat ze er met de pup vandoor zouden schieten en bij onbenulligheid was ik bang voor letsel. Kinderen die hysterisch lopen te doen worden ook op afstand gehouden. Ook nu mijn honden volwassen zijn. Ik vind een hoop kinderen toch treiterkoppen hoor. Vogels die op straat opgejaagd worden. Moeder die er naast staat en er niks van zegt. Er wordt totaal geen respect voor dieren bijgebracht. Ik erger me er gruwelijk aan.
#2658603
Vivianneb schreef: Lizzy je hebt groot gelijk! Cailean heeft door het kinder gedoe echt een zware angst overgehouden aan niet alleen kinderen maar aan alle mensen die te vrijpostig willen zijn met hem. Als heel klein pupje was het al bij intratuin raak toen er een peuter steeds naar em toe rende en dan keihard voor hem op de grond stamte en dan weer wegrende bij de kassa... dat heeft hij 2 keer kunnen doen en toen heb ik toch even heel erg mijn juffen stem opgezet (ja je leert nog eens wat op de pabo). Die ouders durfde ook niets terug te zeggen :P
Helaas is het daarna toch nog misgegaan net toen hij in de angstfase zat.. ik zat op het pleintje hier heel gecontroleerd met een paar kinderen die ik voertjes had gegeven. Rustig aan, niet teveel laten aanraken, gewoon vertrouwen winnen.. en er komt een meisje aan gerend (waar ik met mijn rug naar toe zat) en die komt met bokshandschoenen ineens boven op zijn kop "HEYYYYYY CAILEEAAAANNNN!!!"
En toen was het afgelopen.. ik ben nu nog bezig met het hersocialiseren.. en ik moet het echt rustig aan doen met hem, niets vragen van hem wat die paniek kan oprakelen, want dan ben ik hem kwijt.
Het gaat nu steeds beter, maar we zijn wel een jaar verder..
Dus ja dan maar een bitch!
Dit is toch te gek voor woorden?! Gisteren (ik woon aan een speeltuin) kwam ik thuis met een groep honden. Denderde er een meisje op ons af, gillend van: 'mag ik aaien???', wijzend op Yazz. Mijn antwoord: 'Nee, ze bijt' en dat terwijl Yazz echt geen vlieg kwaad doet. Ze deinsde meteen achteruit. :biggrin2: Ik kon in ieder geval rustig doorlopen zonder stress aan te brengen bij Aiyana die vreemde kinderen echt eng vindt. Dat hysterische gepeupel is echt tien keer niks voor je honden. :-X
#2658762
Ik heb pas juist bewust kinderen op gezocht met mijn oppas pup  :P

Bij een school tijdens speel kawatier  :sofa:













Staat namenlijke een groot hek, ik met pup aan de enen kant en kinderen aan de anderen kant :biggrin2:

Aan dat hek ligt een klein parkje, dus kon de pup de vole 10 meter van de riem geven.
Goed gekeken wat hij aan kon, heel veel snoepjes er bij en zo rustig naar de kinderen kijken  ;)

Waren vrijeschool kinderen en meestal hebben die net wat meer respekte voor dieren en natuur dan kinderen van anderen scholen, je krijgt daar namelijke les over natuur en dieren  :biggrin2: ( ik ben zelf een gedeeltelijke vrijeschool kind dus ik weet waar ik over praat  8) )

Toen pup rustig en ontspannen was het ik een paar kindjes door het hek een snoepje laten geven, maar na dat ik uitgebreid had verteld hoe ze dat moesten doen en dat ze dat NOOIT zomaar bij een vreemde hond zonder baasje moesten doen  ;)

Nog een tijdje staan vertellen over honden, aaien en dat moeten vragen en toen de pup helen maal ontspannen aan het spelen was met een dennen appel ben ik weg gegaan  8)

Geloof dat het een goede ervaring is geweest, toen we de keer daar op in de buurd van de schol kwamen wou hij er weer heen  :D

En toen heb ik juist gefocust op rustig en beheerst de kinderen negeren  :biggrin2:  ( vonden de kinderen wel jammer  ::)  :biggrin2: )
#2658873
jasmijn schreef: Ik heb pas juist bewust kinderen op gezocht met mijn oppas pup :P

Bij een school tijdens speel kawatier :sofa:
















Staat namenlijke een groot hek, ik met pup aan de enen kant en kinderen aan de anderen kant :biggrin2:

Aan dat hek ligt een klein parkje, dus kon de pup de vole 10 meter van de riem geven.
Goed gekeken wat hij aan kon, heel veel snoepjes er bij en zo rustig naar de kinderen kijken ;)

Waren vrijeschool kinderen en meestal hebben die net wat meer respekte voor dieren en natuur dan kinderen van anderen scholen, je krijgt daar namelijke les over natuur en dieren :biggrin2: ( ik ben zelf een gedeeltelijke vrijeschool kind dus ik weet waar ik over praat 8) )

Toen pup rustig en ontspannen was het ik een paar kindjes door het hek een snoepje laten geven, maar na dat ik uitgebreid had verteld hoe ze dat moesten doen en dat ze dat NOOIT zomaar bij een vreemde hond zonder baasje moesten doen ;)

Nog een tijdje staan vertellen over honden, aaien en dat moeten vragen en toen de pup helen maal ontspannen aan het spelen was met een dennen appel ben ik weg gegaan 8)

Geloof dat het een goede ervaring is geweest, toen we de keer daar op in de buurd van de schol kwamen wou hij er weer heen :D

En toen heb ik juist gefocust op rustig en beheerst de kinderen negeren :biggrin2: ( vonden de kinderen wel jammer ::) :biggrin2: )

Ik dacht ook dat hij eruit zou leren......... :-[ :-X..........niet dus.
Ik had 't misschien beter op jou manier gedaan voor onze angsthaas, hek ertussen was overzichtelijk geweest. dan konden ze niet van alle kanten komen. Berre is nu eenmaal een bangerik. Mensen die achter ons lopen zijn volgens hem onbetrouwbaar en moet hij in het oog houden. Ik probeer stug door te lopen, en 't gaat steeds beter maar hoe meer kabaal ze maken, des te meer moet hij omkijken. ;)
Op mannen met een stok, dichtgevouwen paraplu; schop, keerborstel in hun handen was hij echt boos, grommen, blaffen, uithalen. 't koste best wel tijd om hem dat af te leren want niet iedere man die je tegenkomt heeft een stok in zijn handen. Toen hij er éénmaal vanaf was ging mijn schoonvader hem "s plagen met zijn dichtgevouwen paraplu...... >:( :(.......wat had ik die (schoonvader hé) toen graag met mijn keerborstel een mep gegeven. Gelukkig was Berre er toen op enkele weken weer overheen maar van mijn schoonvader is hij nooit vriend geworden ;)

Ik kwam achteraf nog 's bij de kweker en zag de heer des huizes poep ruimen met een sneeuwschop, ook tussen de pups door. Volgens mij zit daar de oorsprong van Berre's angst.
#2659004
@inni ik zou proberen een kalmeringsboog aan te brengen bij enge mensen, eerst desnoods oversteken indien nodig en als het eenmaal goed gaat met voldoende afstand, steeds de afstand iets verkleinen. Ik doe het ook zo bij Angel en dat gaat langzaam maar zeker steeds ietsjes beter!

@Lizzy: groot gelijk! :D
#2659012
Nou ik heb dat nu dus ook met andere honden. Ik heb helemaal geen zin om haar op iedere hond af te sturen. Vanmorgen ook weer, steekt een loslopende hond de straat over en gaat Patsy lopen bulldozeren. Ik heb daar helemaal geen zin in....
Ik kies zelf wel de honden uit waarvan ik weet dat ze normaal gedrag vertonen.
#2659016
Als er een 'enge' (haar rug stekelt) hond aankomt steken we de straat over, of draaien we om.
Andere daar gaan we lekker mee spelen.

Kinderen is ze niet dol op, maar....daar 'moet' ze toch aan van mij. Van die liefjes zoek ik daar voor uit.
Want een hondje dat over heel haar lijfje trilt bij het zien van kinderen was echt een no go voor mij. Dat is nu dus gelukkig over.
Intratuinen, daar kan ze zelf wel wandelen. Vindt ze zelf.  :biggrin2:
Beter ook want in het karretje zit iedereen zo aan haar.

Je ziet haar soms schrikken, want het 'geweld' waarmee ze dat doen.  :-X twee handen om het kopje en dan oooooh, wat ben je mooooooiiii
roepen... *zucht
#2659185
Neally schreef: Als er een 'enge' (haar rug stekelt) hond aankomt steken we de straat over, of draaien we om.
Andere daar gaan we lekker mee spelen.

Kinderen is ze niet dol op, maar....daar 'moet' ze toch aan van mij. Van die liefjes zoek ik daar voor uit.
Want een hondje dat over heel haar lijfje trilt bij het zien van kinderen was echt een no go voor mij. Dat is nu dus gelukkig over.
Intratuinen, daar kan ze zelf wel wandelen. Vindt ze zelf. :biggrin2:
Beter ook want in het karretje zit iedereen zo aan haar.

Je ziet haar soms schrikken, want het 'geweld' waarmee ze dat doen. :-X twee handen om het kopje en dan oooooh, wat ben je mooooooiiii
roepen... *zucht
Echt ongelofelijk als het voor jezelf bijna een tweede natuur is geworden hoe ongelofelijk weinig verstand mensen hebben van hondentaal. Als Angel achteruit deinst voor een 'enge man' is de reactie zo vaak iets voorover buigen richting hem, strak oogcontact maken en zeggen 'kom maar, ik doe niks' o.i.d. ::) Daarom probeer ik dat soort mensen zo veel mogelijk te vermijden :D
#2659205
EllenL schreef: Echt ongelofelijk als het voor jezelf bijna een tweede natuur is geworden hoe ongelofelijk weinig verstand mensen hebben van hondentaal. Als Angel achteruit deinst voor een 'enge man' is de reactie zo vaak iets voorover buigen richting hem, strak oogcontact maken en zeggen 'kom maar, ik doe niks' o.i.d. ::) Daarom probeer ik dat soort mensen zo veel mogelijk te vermijden :D
Omgekeerd heb ik ook al eens gezien: de juf van de hondenschool had haar niet al te stabiele labradorreu bij zich, en terwijl ze bezig is die weer in de auto te laden komt er een groepje mannen aan. Een van hen wilde blijkbaar laten zien wat een geweldige hondenfluisteraar hij was, want hij ging meteen gehurkt voor de labbie zitten met zijn hoofd ter hoogte van labbies hoofd, vriendelijk in labbies ogen starend. Zo zeg je namelijk tegen een hond: rustig maar, ik doe niets. ::)
#2659213
EllenL schreef: @inni ik zou proberen een kalmeringsboog aan te brengen bij enge mensen, eerst desnoods oversteken indien nodig en als het eenmaal goed gaat met voldoende afstand, steeds de afstand iets verkleinen. Ik doe het ook zo bij Angel en dat gaat langzaam maar zeker steeds ietsjes beter!

@Lizzy: groot gelijk! :D
Ik zet hem zo dicht mogelijk bij mij en loop gewoon door, 't gaat steeds beter maar er lopen niet elke dag mensen achter ons aan. Nu met 't mooie weer is 't al wel wat drukker en worden de kansen om achtervolgt te worden weer groter. ;)
#2670937
Ik doe het nog anders om mijn pup Uhura te socialiseren met kinderen ik laat haar los lopen tussen de kinderen dan kan ze zelf weglopen als ze dat wil maar ik heb met mijn vorige hond Spock wel eerst de kinderen opgevoed. Ik ben zeilinstuctrice en mijn zeil kinderen moeten eerst 10 min met Uhura spelen voor ik met de de zeilles begin. Het terrein is wel omgeven door een hek dus uhura kan niet echt weglopen en ze draagt een zwemvestje. De kinderen noemen haar al het hand tas hondje maar Uhura is gek op kinderen ook al gillen ze soms wel.Hoe gekker de kinderen doen hoe leuker ze het vind. Maar als ze in de doggyride zit mogen de kinderen niet naar haar toe en dat werkt echt
Ze is ook al mee geweest in de motorboot en er bijna uit gevallen omdat ze zo graag achter de kinderen aan wilde rennen.
 Terug naar “Bibliotheek Medisch”

Barfplaats wordt gesponsord door