Hier kun je artikelen/informatie over BARF en/of versvlees posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie!

Moderator: Charlie Angel

#3023778
We kregen de vraag gesteld van Anna_vZ in dit topic: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 651.0.html over welke diersoorten wij allemaal voeren. Welke populair zijn, welke onderdelen we voeren en in welke jaargetijden het goed/niet goed te verkrijgen is. Dat is een goeie vraag :biggrin2: dus daar hebben we ook een bibliotheektopic van gemaakt. Hier volgt het lijstje met diersoorten:

Populair
Kip
Kalkoen
Duif
Rund
Lam/schaap
Geit
Eend
Fazant
Haas
Konijn
Patrijs
Hert
Ree
Parelhoen
Kwartel
Paard
Zalm
Haring
Sardien
Struisvogel
Gans

Minder populair, sommige vooral bij hondeneigenaren:
Rat
Gerbil
Cavia
Kangoeroe
Zebra
Krokodil
Lama
Zwaan
Muis
Cavia
Antiloop
Eland

Echt wild (dus niet gekweekte haas maar echte wilde haas, geen gekweekt hert maar echt wild hert) is vooral in het najaar goed te verkrijgen. Lamsvlees in het voorjaar, zomer en najaar (en daarna wordt het schaap :)).
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 19 nov 2014, 18:28, 1 keer totaal gewijzigd.
#3024062
Aanvulling:

Van alle dieren kun je het spiervlees en de organen voeren. Bij de botten moet je oppassen dat die niet te hard zijn; zo kun je van grote/volgroeide dieren niet de dragende botten (poten) voeren, en test ook ribben op hardheid voordat je ze aan je hond geeft . Meer uitgebreide informatie over welke vleesbotten je wel en niet kunt voeren: dit topic is er helemaal aan gewijd: http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 801.0.html.
Laatst gewijzigd door Anne in Zweden op wo 19 nov 2014, 17:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Barfplaats wordt gesponsord door