Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#3423128
Zoals ieder jaar ben ik op zoek naar HET middel tegen teken. Ik woon in Frankrijk en we hebben hier echt idioot veel teken. Iedere zomer is het erger omdat het in de winter niet koud genoeg is geweest. Ze beginnen alweer te komen en over een maand pluk ik van iedere hond na iedere wandeling zo'n 50 teken. Wanhopig ben ik ieder voorjaar.
Ik heb alle natuurlijke middelen geprobeerd. Werkt niet. Pipetten (advantix, Advantage, stronghold) kunnen niet tegen de hoeveelheid teken op.
Ik geef dus Bravecto. Ik weet hoe slecht het is en ik ken de discussies erover. Maar ik moet wat. Ik geef bravecto 2x per jaar. Het werkt lang genoeg door, iedere 3 maanden vind ik overdreven veel.
Maar ik zou zo graag iets willen waardoor de teken ook niet op ze komen, iets afwerends. Is er alweer iets nieuws op de markt?
Ik heb nl nu ook katten, die niet buiten komen maar die ik dus wel moet behandelen tegen teken omdat met bravecto ze eerst moeten bijten. Ik heb dus vaak teken in huis lopen. Zelf ook al de nodige antibiota gehad..
Is er iemand die de gouden tip heeft? (behalve verhuizen... ;D )
#3423896
Bij mijn hond werkt groenlipmossel goed tegen teken. Blijkbaar verandert de geur waardoor teken haar niet meer lekker vinden. Volgens mijn (homeopathische) dierenarts werkt het helaas niet bij alle honden maar het is het proberen waard.
Let wel op dat groenlipmossel heel soms bij mensen problemen met de lever kan geven.

Barfplaats wordt gesponsord door