- do 10 feb 2005, 11:52
#258353
Een heel konijn bestaat voor 3,4% uit lever. In totaal bestaat een konijn voor ongeveer 19% uit organen.
Stel dat jouw hond 1 kilo per dag eet. Da's 7000 gram per week. 1% = 70 x 3,4% = 238 gram per week aan lever per week. Dat lijkt me redelijker als 420 gram. Ik weet overigens niet of jouw hond 1 kilo per dag eet, anders is het nog minder lever dus.
Ik denk overigens dat mijn honden 100 gram per week per hond krijgen. Wegen 24 en 30 kilo. En da's voor mijn honden echt meer als genoeg. Mede omdat het Dalmaten zijn en lever echt stijf staat van de purine. En purine is iets waar Dalmaten problemen mee hebben. Maar goed, ik denk zelf dat een overdaad aan lever schaadt. Zeker gezien het ook een opslagplaats is. Het beste vind ik dan dus eigenlijk nog lever van biologisch gehouden dieren.
Ik zelf ben natuurlijk geen voorstander van gekookt vlees (en dus ook niet van gekookt orgaanvlees). Het vlees wordt veel moeilijker te verteren en we weten allemaal wat er gebeurd als je gekookt vlees lang bewaard. Het wordt groen en loopt weg. Dat is dus niet het geval met rauw vlees.
Maar ja goed, als ze persee geen orgaanvlees rauw willen eten, en je wil toch af en toe wat van deze vitamines naar binnen krijgen, en ze eten het wel als je het kookt; dan denk ik dat ik gewoon iets van 200 gram per week maximaal aan lever/nier (dus in totaal) zo geven. Ik zou het zelf trouwens niet in de magnetron doen. Maar of overgieten met gekookt water, deksel op de pan en even 10 minuten laten staan (dus niet koken!). Als ze het zo wel eten is dat al beter als gekookt. Of even licht koken in een laagje water.
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 10 feb 2005, 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.