Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#110033
Ja, ik begrijp dat je de groentes/kruiden een dag of 3 a 4 in de kefir + kefirgraantjes moet zetten, buiten de koelkast. In deze dagen gaat het mengsel dan fermenteren.
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 13 jun 2004, 22:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Marion
#110040
ja maar als ik mijn groentemix nu meng met fytomix, ipv met kefir en kefirgraantjes, kan dat dan ook? M.a.w. heeft fytomix dezelffe werking als kefir?

En ik kan dus wel groentemix gebruiken die al ingevroren is geweest?
Door Lizzy
#110051
Marion schreef: ja maar als ik mijn groentemix nu meng met fytomix, ipv met kefir en kefirgraantjes, kan dat dan ook? M.a.w. heeft fytomix dezelffe werking als kefir?

En ik kan dus wel groentemix gebruiken die al ingevroren is geweest?
Ik denk dat dat lastig wordt want Fyto is vrij compact terwijl kefir echt yoghurt is. De groente krijgt in yoghurt makkelijker de kans om te fermenteren, denk ik. Ik denk ook niet dat je Fytomix 3 a 4 dagen buiten de koelkast wil bewaren :-X (qua stank!).

Ik denk dat je ook verse groente moet nemen om gefermenteerde groente te maken.
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 13 jun 2004, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Marion
#110057
aha oke.
Dan ga ik voor de voorraad die ik nu nog heb maar even bedenken hoe ik hem goed gepureerd krijg.
Door evelyn02
#110267
Ik gebruik altijd een blender zoals op de foto en ik doe daar eerst de zachte groente in zoals tomaat, komkommer o.i.d. Dan is het niet nodig om vloeistof toe te voegen en krijg je een prachtige mix. Heb ik minder zachte groente dan doe ik eerst een heel ei (met schaal en al) er in of inderdaad wat yoghurt, en vervolgens de rest. Gaat prima,

Evelyn
Door serradomar
#110271
Hoi

Hier doen we het ook zo. Eerst bijv komkommer of ei of iets waar wat vocht of sap vanaf komt. Dan krijg je daarna vanzelf een hele mooie prut. En anders wat yoghurt erbij. Overigens is de ene prut de andere niet...soms hebben we echte soeppie's en soms een stevige prut waar je je kippennek als kaarsjes in kunt zetten (bij wijze van spreken... ;D ;D)
Maar......ik vind nooit wat terug in de ontlasting dus neem ik aan dat ze het wel degelijk opnemen en gebruiken.
Wij hebben trouwens net zo'n machine !!

groetjes
marit
Door 202spots
#110888
Afbeelding
Dit is wel 'n beetje TE grof om als groentemix te geven,maar het kan WEL deze maat wanneer je zelf fytomix wil maken,dan kan je de bladgroente zelfs nog ietse groter laten,maar dan moet je 't wel eerst "pletten" voordat je 't laat fermenteren,en ALTIJD verse groente gebruiken(niet wat al bevroren is geweest)
Roger had 'n mooie foto in de Arf album staan,maar ik kan 't niet meer vinden...

Hier is nog wat meer info:
Recipe for Raw Cultured Vegetables

To enjoy the benefits and the uniquely appealing flavor of Raw Cultured Vegetables, you may make your own as follows:

Use fresh, well-cleaned cabbage either on its own or as the primary ingredient along with beets, carrots, garlic, celery, kelp, herbs or any other vegetable you enjoy. You may add a high quality sea salt if desired. A five-gallon container will hold about 35 pounds of vegetables and it is best to use at least 25 pounds per recipe. You can either grind the vegetables using a Champion Juicer (without the screen) or cut and shred them with a food processor. If you use the latter process, pound the vegetables to make them juicier.

Put the prepared vegetables in a stainless steel, ceramic or a glass crock. Don't fill the crock to the brim because the fermenting vegetables are likely to expand and may overflow. Put lots of fresh cabbage leaves on top of the ground up vegetables and using your hands and a little body weight, gently and firmly compress the leaves.

Put a plate that is as wide as possible in the crock and then add some weight to the plate, such as a lidded glass jar filled with two-thirds of a pint of water. A little weight will be sufficient, as too much will force the vegetable juice above the fermenting vegetables. Check the fermenting vegetables a few times over the next day and a half to ensure that the plate is sitting evenly on the vegetables and is not lopsided.

Let the fermenting vegetables sit in a well-ventilated space at room temperature (between 59-71º) for five to seven days. The longer it sits the stronger it gets. After five to seven days (6-7 days at 62ºand 5-6 days at 70º), throw away the old cabbage leaves and the moldy and discolored vegetables on the top. Put the remaining delicious fermented vegetables in glass jars and refrigerate. The Raw Cultured Vegetables will last from four to eight months when kept at 34º and opened minimally. Do not freeze them.

http://www.rejuvenative.com/articleRCV.htm
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door