Moderator: Lizzy
PetraS schreef: Onze kat Jopie eet van de kuikens altijd eerst de voeten af....ik ben dus erg benieuwd waar je aan deze kippenvoeten komt...ik heb ze nog nooit gezien!Je hebt inmiddels een pb!
Laura2004 schreef: De hond van mijn moeder krijgt ze ook weleens, maar die doet niets anders dan ze begraven en weer opgraven en er dan even mee pronken om ze dan weer te begraven. Ik vraag me alleen af hoe het komt dat ze zo wit zijn? Het lijkt wel of ze gekookt zijn of gebleekt????Je zou het bijna zeggen. De voeten die ik koop zijn dus niet zo wit, die zijn gewoon velkleur, gelig dus en zien ook niet zo brandschoon uit.
In Spanje verkopen ze ook pootjes van melklammetjes (ik weet niet of dat hier ook zo heet, het zijn heeeeeeeeeele jonge lammetjes) en deze zijn ook zo wit, mijn moeder had er 3 gekocht deze zomer voor de honden in de veronderstelling dat ze rauw waren en de honden vonden het heerlijk, ze waren boterzacht, maar aangezien ze zo wit waren hadden we (later) het idee dat ze gekookt waren, nooit meer gevraagd, maar misschien weet iemand hier hoe dat kom?Hier heet dat speenlam. Maar ik weet niet waarom het zo wit is. Ik heb ze nooit gezien en die loopvoeten van kip heb ik ook nooit zo wit gezien, ik zou het niet weten. De mijne zijn in elk geval onbehandeld.
Ik koop ze dus bij de poelier/pluimveeslachter. 1 euro voor een grote zak waar zo'n 45-50 loopvoeten (zo heten ze in de winkel) inzitten.
jantjehermien schreef: In China is het een snack.Mijn neef heeft een Chinese vrouw die eet ze gebakken met een sausje om te dippen.Tja en als ik dan moest kiezen ga ik toch voor de bleke,schone variant.Ja dat zou ik ook doen, persoonlijk vind ik ze niet altijd even smakelijk uit zien. Maar hier ligt geen bleke variant in het schap! Maar ik denk dat ze ze dan zelf schoonkoken voor ze ze bakken. Ik heb bij de poelier ook gezien dat een Chinese ze kocht, en laatst vroeg eentje mij vol verbazing of Nederlanders ze ook eten (ik had toen een zak in mijn karretje liggen).![]()