Ik neem aan dat poeder eigenlijk hetzelfde is als granulaat. Maar: waarom lusten ze dan niet hun eten met de poeder maar wel met de granulaat? Andere varieteit knoflook misschien? Of geeft het minder geur af?
Ik weet niet waarom ze geen poeder willen,en wel de granulaat....het zou kunnen dat de allicin (in verse knoflook), dat alleen vrij komt wanneer de teentje geperst of stukgemaakt word, misschien TE sterk ruikt of smaakt,en dat ze daarom geen verse knoflook eten?
Wanneer de knoflook moet drogen om poeder of granulaat te maken,en dan bewerkt word met verhitting...dan word de allicine vernietigd....jammer van de antibioticum waardes,die dus alleen in de rauwe knoflook zit.
De Hollandse Wkipida geeft niet zo'n uitgebreide uitleg als de Engelstalige, maar het komt er dus op neer dat:
Allicine is een antibioticum dat voorkomt in knoflook.
Allicine werkt zeer efficiënt tegen verscheidene bacteriën, waaronder de bacterie MRSA.
Allicine heeft een relatief laag kookpunt en verdampt dus meestal bij het verhitten van knoflook.
Allicine is van nature ook vrij onstabiel.
~~~~~~~~~~
Allicin is not present in garlic in its natural state.
When garlic is chopped or otherwise damaged, the enzyme alliinase acts on the chemical alliin converting it into allicin. Alliin is an amino acid that does not build proteins.
Allicin is not a very stable compound. It degrades slowly upon standing and is rapidly destroyed by cooking. Allicin can be used for some medicinal purposes: it helps fighting arteriosclerosis, it has the ability to dissolve fats and it can also be used as an antioxidant to some extent.
Allicin is also the chemical constituent primarily responsible for the hot, burning flavor of fresh garlic.
Clinical tests are currently ongoing studying the effectiveness of allicin extract product Allimax, by manufacturers Allimax Neutraceuticals Inc, to research the effectiveness of the garlic chemical upon the symptoms of Lyme Disease.
http://en.wikipedia.org/wiki/Allicin
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Het zou dus eigenlijk ideal zijn wanneer je de knoflook elke keer VERS geeft....ik pureer ze ook met de groentemix mee hoor,maar ik denk dat er dan toch wel iets van de waardes verloren gaat...misschien moet ik dat veranderen en gewoon om de dag 'n vers teentje gaan persen..