Kruimel schreef: Maar sap is echt lekker, en jam/gelei ook! Echt de moeite, en nog gratis ookhier ook een liefhebber, mmmm yammie!
Ik ris de bessen en kook ze kapot in wat water, dan zeef ik ze en van het sap maak ik met citroensap, appeldiksap, een beetje suiker en Marmello geleerpoeder gelei. Heerlijk in de joghurt of de kwark en een heel bijzondere smaak.
Het is nog even wachten op nieuwe bessen, maar m´n recept voor limonadesiroop is ook erg lekker.
Ingrediënten
20 trosjes vlierbesbloesem
1 1/2 kg suiker
500 gram basterdsuiker
50 gram wijnsteenzuur(drogist)
1 stuk citroen in plakjes
1 liter kokend water
Bereiden
Doe alle ingredienten in een gave gemailleerde pan. Dek de pan af met een schone theedoek en laat hem 3 dagen staan.
Roer van tijd tot tijd.
Zeef dan de vloeistof en doe hem in schone flessen die gesloten worden met een lapje.