sprite99 schreef: Ik wil graag even reageren op de vraag van lizzie waarom appelciderazijn?En waarom geen appelazijn?
omdat het rijk is aan minerale stoffen
omdat het de jeuk vermindert
omdat het helpt tegen overgewicht
omdat het help tegen ondergewicht
omdat het de bloeddruk reguleert en helpt tegen angina pectoris
omdat het de spijsvertering bevordert
omdat het verlichting brengt t
bij reumatische aandoeningen
omdat het beschermt tegen osteporose
omdat het spierkramp voorkomt
omdat het goed is voor de nagels en voor de vacht
omdat het roos voorkomt
omdat het bescherming biedt tegen carriers
omdat het bescherming biedt tegen oorinfecties
maar ook!!!
verhindert het oxidatie van kleingesneden fruit en groenten
vertraagt de afbraak van vitamine C
voorkomt ontwikkeling van schadelijke bacterien
maria
Persoonlijk ben ik tegenstander van het gebruik van appelazijn. Azijn is namelijk (in mijn ogen en die van Harvey Diamond) een ongezond product. Door de gisting die heeft plaatsgevonden, is azijn een product wat juist gisten of schimmels in het lijf kan doen laten ontstaan. Het is dan ook niet voor niets dat mensen met een Candida infectie geen azijn mogen en ook geen appelazijn. Ik zie ook de positieve werking van appelazijn niet..., zeker niet voor inwendig gebruik... Volgens mij is bovenstaande positieve werking niet bewezen.
Dit schrijft Harvey Diamond over azijn:
"Azijn is een gegist product en brengt alle voorvertering door speeksel tot een halt. Dat geldt voor alle soorten azijn: appel-, wijn- of ciderazijn, enz. Azijn is azijn en het is doodgewoon geen voedingsmiddel. Azijn verteert niet en zal de vertering van andere voedingsmiddelen belemmeren".
Groetjes, Lizzy