Moderator: Lizzy
sylvia schreef: Als je het leuk vind om uit te rekenen of het geen moeite vind om dat te doen is het helemaal niet erg natuurlijk maar neem mij ik ben allergisch voor cijfers ik krijg het al benauwd als ik lees zoveel % van dit en dan zoveel % van dat dan gaat bij mij het licht uit ik zou het wel kunnen maar ik wil het niet eens proberen (trauma's heb ik nog over van mijn oude rekenleraar ) en ik ben hierin niet de enige, mijn probleem ermee is dan ook dat mensen die ook geen vriendjes zijn mer cijfertjes dus al aftaaien van het barf idee als ze alleen maar lezen dat je het moet berekenen en dan maakt het zeer veel uit of je het over procenten hebt of je hebt het over je moet ongeveer een derde aan rmb's voeren. En bij het begrijpen bij wat een carnivoor allemaal nodig heeft en ongeveer in welke hoeveelheden heb je naar mijn idee geen rekenen nodig alleen inzicht in hoe ongeveer een prooidier eruit ziet en dat probeert te benaderen.Ik snap het wel wat je bedoelt, maar om een prooidier 'na te maken' moet je dus wel weten uit hoeveel bot, vlees en organen een dier ongeveer bestaat. Dus ontkom je er naar mijn idee niet aan om het een keer na te rekenen.
sylvia schreef: oo maar ik weeg het eten ook van mijn honden anders worden ze te dik of te mager ik mik het in het bakje en ik weeg het even na maar dat is meer omdat ze anders dicht groeien omdat ik ze uit de losse pols systematisch teveel geefHier weeg ik de orgaan en spiervlees wel af maar de grotere botten/vlees gooi ik zo naar buiten
Lizzy schreef: Maar Syl, eerst moet je nog maar eens beslissen of je wel volgens het prooidiermodel wilt voeren! Want dat is nog maar de vraag... Ik voer niet volgens het prooidiermodel en ik zou dat ook niet willen. En als jij veel RMB's voert, dan voer jij vast ook niet volgens het prooidiermodel, want dat bestaat voor 10% en maximaal 15% uit bot. Kaal. En als je dan besloten hebt welke lijn je wilt volgen: de meeste mensen die elke maand een zak Jeukenumaar kopen, die hebben toch nog geen idee hoe een prooidier eruit ziet? En die snappen dan toch ook nog niet dat kippenvleugels voor 50% uit vlees en 50% uit bot bestaan en je dus niet je menu moet volstorten met 60% kippenvleugels omdat je dan aan een kaal bot percentage van 30% zit?Ik neem aan dat iedereen die barft zijn hond of kat bot/spiervlees en orgaan voert dat bedoel ik eigenlijk meer te zeggen. Niet dat je een prooidier na bouwt.
Ik snap wel wat je bedoeld hoor, dit werkt drempelverhogend, vind jij. Maar voor net zo veel mensen werkt het weer drempelverlagend, het berekenen van percentages! Zoveel mensen zoveel wensen .
En ik heb toch nog steeds liever dat mensen denken "naaah, laat maar" als dat ze er een zooitje van gaan zitten maken.... Ik ben wel heel benieuwd hoe jij iemand die brokken voert uitlegt dat ze ongeveer 40% a 50% vleesbotten moeten voeren!