Onder welke groep valt vis? En vet? Is vet ook goed voor honden (en in pups in het bijzonder? Wanneer kun je dat het beste wel (of niet) geven?
Weer veel vragen....
Rachel.
Moderator: Lizzy
Malamoods schreef: Verschillen de percentages wat je aan een pup geeft ook nog in vergelijking met een volwassen hond? Hoeveelheid bot bijvoorbeeld... Hebben pups daar meer (of minder) van nodig?Nee.
Ik zit een beetje met het percentage vleesbot (60% is wellicht wat veel)... Als ik dat verlaag naar 40% voor een puppy, hoe kan ik dan onderling de verhouding vlees en bot het beste verdelen? En dan hou ik natuurlijk ook nog 20% over van die 60%, waar vul ik dat dan mee op? Meer groente? Meer orgaanvlees?Ik weet niet hoeveel groente en orgaanvlees je van plan was te geven? Maar ik heb spiervlees gegeven.
Kan iemand mij concrete voorbeelden geven van spiervlees?Kopvlees
Rachel.
Malamoods schreef: Onder welke groep valt vis? En vet? Is vet ook goed voor honden (en in pups in het bijzonder? Wanneer kun je dat het beste wel (of niet) geven?Ik geef alleen vette vis. Hele sardientjes zijn eigenlijk hele prooidiertjes. Ze bevatte wat orgaantjes en wat graat. Maar gemakshalve reken ik ze tot vlees. Ik geef niet vaker als 1 keer per week vis. Ik geef ook wel zalmkop en omdat dat zo benig is, valt dat onder rauw vleesbot.
Weer veel vragen....
Rachel.
Kan iemand mij concrete voorbeelden geven van spiervlees?Je neemt een vleesbot. Een deel ervan is bot. Het andere deel, het vlees, dAt is spiervlees!
Lizzy schreef: Het hangt er vanaf wat jij prettig vindt om mee te werken. Ik vind dat 1/3 'gedoe' van Eliasen helemaal niet handig. Voor mij werkt dat gewoon niet. Dus ik werk met percentages. Maar als jij de 1/3's makkelijker vindt: ook prima hoor!Ja. tafelrestjes wil ik "op gaan vullen" met ei, visolie, honing, zuivel, etc... Ik ga denk ik voor de laatste percentage optie... Vind het reuze spannend... Kijk ook effe rond wat er zoal verkrijgbaar is en zodra ik dat weet ga ik eens wat menuutjes maken en zal ik ze in de desbetreffende "hoek" plaatsen ter beoordeling. Wil alvast zoveel mogelijk voorbereiden, want als pupsel er is, dan heb ik het druk genoeg denk ik.... Koop je alle producten trouwens bevroren? Of hangt het er vanaf waar je het haalt?
Ik geef eerlijk gezegd nooit tafelrestjes... Bij ons gaat alles op . Je kunt dus prima 25% spiervlees geven. Wat je ook kunt doen is 20% spiervlees geven en 5% dingen als: eitje, beetje zuivel, blikje vis, visolie. En dat dan een beetje op 'gevoel'.
Malamoods schreef: Ja. tafelrestjes wil ik "op gaan vullen" met ei, visolie, honing, zuivel, etc... Ik ga denk ik voor de laatste percentage optie... Vind het reuze spannend... Kijk ook effe rond wat er zoal verkrijgbaar is en zodra ik dat weet ga ik eens wat menuutjes maken en zal ik ze in de desbetreffende "hoek" plaatsen ter beoordeling. Wil alvast zoveel mogelijk voorbereiden, want als pupsel er is, dan heb ik het druk genoeg denk ik.... Koop je alle producten trouwens bevroren? Of hangt het er vanaf waar je het haalt?Sommige dingen zijn bevroren (bijv. pens, hart, lever van rund) en andere dingen (bijv. kip) is niet bevroren. Het hangt er inderdaad vanaf waar ik het haal!
Rachel.
Malamoods schreef: Nog even voor de duidelijkheid:Ja, als je 40% vleesbot geeft, dan moet deze nog steeds uit tenminste 50% vlees en 50% bot bestaan. In feite geef je dus 20% bot, kaal. En 20% spiervlees (dit is inderdaad spiervlees). Deze 20% + die 25% spiervlees die je er apart bij voert = 45% spiervlees.
40% Rauwe vleesbot
25% Spiervlees
15% Orgaanvlees
15% Groente/Fruit
5% Tafelrestjes
Van de 40% rauwe vleesbotten blijft de verhouding wel het beste 50% bot en 50% vlees? Die 50% vlees (van het vleesbot), is dan eigenlijk toch spiervlees? En ik geef natuurlijk al "extra" die 25% spiervlees... Wordt dat niet wat veel spiervlees? Of heb ik het gewoon verkeerd begrepen?
Sorry hoor, maar ik snap het effe niet....
Rachel.