Hautesse schreef: Hallo,Ik begrijp niet zo goed wat het een (dat je niet overtuigt bent van het voeren van vers ???) te maken heeft met het ander (wat we voor beloningsdingetjes gebruiken)? En waarom zouden beloningskoekjes je overtuigen om te gaan barfen?
Ik zit met een vraagje...ik ben nog niet helemaal overtuigd van het voeren van vers aan de hond (ben ook geen tegenstander) maar mijn vraag is eigenlijk hoe belonen jullie je hond tijdens het trainen ik heb altijd koekjes op zak...maar wat hebben jullie dan in je jaszak zitten ???
Maar om antwoord op je vraag te geven: ik droog allerlei soorten vlees in mijn droogmachine (Stockli). Kip, kalkoen, vis, hart, lever, rundvlees, pens, etc. etc. Dat drogen gaat echt perfect! Ik vind het ook erg leuk om te doen.
En een tijdje geleden luisterde mijn pubertje een beetje slecht en heb ik de jackpot ingevoerd: kaas . Sindsdien komt ze weer keihard aanrennen als ik haar roep !
Maar goed, om vlees te kunnen drogen heb je dus niet persee een droogmachine nodig (hoewel het een wereld-apparaat is!). In de oven gaat ook. Je kunt het vlees in hele kleine stukjes snijden, op een bakplaat leggen. Oven op 50 a 60 80 graden en een paar uur laten drogen (totdat het vlees dus van buiten en van binnen goed gedroogd is).
Ik maak grote porties en deze vries ik dan in kleine porties weer in. Goed gedroogd vlees kun je best een weekje buiten de vriezer bewaren. Als het minder goed gedroogd is: een dag of 2.
Ik maak zo nu en dan ook zalmkoekjes. Mijn honden vinden deze ook helemaal geweldig. Ik maak het als volgt: Ik neem een groot blik roze zalm. Goed uit laten lekken. Voeg daar aan toe: 2 ei, speltmeel (kan ook tarwe of volkorenmeel ofzo gebruiken), scheut olijfolie, teentje of 3 knoflook, beetje gemalen kaas, snufje dille. Dat meng ik goed door elkaar. Het deeg moet lekker smeuig zijn. Dit stort ik vervolgens uit op een bakplaat (waar ik eerst bakpapier op leg). Oven voorverwarmen op 150 graden. De bakplaat met vis-mengsel doe ik in de oven en laat het deeg wat harder worden. Dan draai ik de plaat (snij het eerst in vier stukken) om. Als de plaat/koek wat gebakken is, snijd ik er hele kleine blokjes van. Deze blokjes doe ik weer terug in de oven tot alle blokjes ook van binnen droog zijn. Ook deze vries ik weer in.