drdrum schreef:
En in dit vet zit nou juist de meeste meug opgeslagen waar wij als barfers zo op tegen zijn.
Ik begrijp dat een oplossing van dit probleem niet zo eenvoudig is en daarom een discussie hierover wel zinnig kan zijn.
Nou ja, daarom snap ik dus ook zijn voorliefde voor relatief veel vet niet zo.... Maar ja, om dat te kunnen begrijpen, zouden we hem moeten vragen, anders blijft het speculeren....
Nou weet ik wel dat een hond zijn energie vooral haalt uit koolhydraat, vet en eiwit. En vet vormt dus heus wel een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Maar moet het zoveel zijn? Ik bedoel, wat is er mis met dierlijk eiwit?
Nu weet ik ook wel dat tijdens het zomerseizoen de prooien van de wolven onwijs volgevreten zijn en erg veel vetopslag hebben. Misschien dat de wolf zich volvreet met zo'n vet hert en hij zo weer vet opslaat om zelf de winter door te komen. Maar blijft een feit dat A)een wolf veel meer beweegt (volgens Mogens dan he! Er gaan ook geluiden dat wolven eerder hele dagen liggen te meuren, als ze niet jagen) en B)de wolf dus ook lange periodes kent waarbij vette prooien niet te krijgen zijn en hij zich dus louter voedt met mager vlees.....
Als ik dus kijk naar biologisch gehouden dieren en hun vet percentage, dan vind ik dat vetpercentage natuurlijker en volgens mij komt dat helemaal niet uit op een vet percentage van 15%. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk! (15% vet is wat Mogens aanbeveelt).
Heeft iemand enige idee wat de gemiddelde vetpercentages zijn van wilde dieren, biologisch gehouden dieren en bio-industrie-dieren?
Overigens: wilde dieren bevatten meer omega 3 vetzuren als biologisch/bio-industrie-dieren. Plofdieren zijn rijker aan omega 6 (en of je daaaar nou zo blij mee moet zijn....? Dat gesupplementeer met visolie staat me soms ook erg tegen, vooral daar de meeste supplementen bewezen schadelijke stoffen bevatten. Maar ja, dat gaat wel erg ver he....).