Lizzy,
Misschien heeft die slager ook Dhont gelezen want die schrijft ook dat er geen aminozuren inzitten ,qua mineralen en sporenelementen alleen maar natrium en kalium.
Dat die snijlingen nogal veel vet bevatten is normaal, anders was het kalfsvlees en waren het geen snijlingen of snippers.
Kalfvlees op zich bevat minder vet dan runds
Ik snij dat er niet af, die snijlingen van mij komen van een slachthuis dat kalveren en schapen slacht dus die snijlingen is bij mij altijd een mix waar ik dan nog eens runderhart onder meng .
Paardesnijlingen zijn hier ideaal (boneless horsemeat imported from Texas)
Hoi Roger, nou, deze slager heeft wel twee honden maar ik kan me werkelijk niet voorstellen dat hij weet wie de DHont is! Nee, da's Godsonmogelijk. Zeg, heeft DHont dat geschreven in "de hond en zijn voeding"? Ik heb het nog nooit zien staat! Maarehh, hoe kan het nou dat er geen aminozuren inzitten? Dat kan toch helemaal niet wat hij zegt?
Nou goed, ik heb vandaag ook mijn rundsnippers en lamssnippers binnen gekregen. De lamssnippers komen wel rechtstreeks van de slachterij, de rundersnippers komen van de slager (je weet wel, die ook varken uitsnijd en die ik eerst niet wilde kopen). We hebben ook de harten binnen van de drie koeien die voor deze slager maandag zijn geslacht. Jeetje, ik wist niet dat hele harten ZO groot waren! Anyway, de snippers zien eruit als biefstuk met een rand vet. Volgens mijn buurman geef je dit niet aan honden maar eet je dat zelf op. Wij niet! Paardensnijdsels moet ik niet hoor Roger. Never. Heel hypocriet misschien maar ik ben een paarden-vrouw.....
Groetjes, Lizzy en bedankt. Ik laat het vet er dus maar aanzitten!