Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Gebruikersavatar
Door Wilma17
#3385787
Hallo allemaal, mijn Amerikaanse Stafford reu van bijna 6 jaar is in april getest op allergie,hier kwam een malassezia allergie uit en hij heeft een eiwit allergie.Ik moest dit gaan behandelen met shampoo door hem 2 keer per week te wassen.Dit hielp in het begin wel maar daarna niet meer ik ben nu begonnen met de desensibilitatie en prik morgen voor de tweede keer is dus nog te vroeg om hier wat van te zeggen.
Ik voer op het moment op advies van de da hills z/d maar vind zijn ontlasting helemaal niks.
Wat adviseren jullie wat kvv betreft want ik hoor wel van veel mensen dat kvv beter is voor huid en darmen .
Alle tips zijn meer dan welkom.
Fijne avond.
Door Lizzy
#3385800
Wilma17 schreef: wo 11 sep 2019, 20:01 Hallo allemaal, mijn Amerikaanse Stafford reu van bijna 6 jaar is in april getest op allergie,hier kwam een malassezia allergie uit en hij heeft een eiwit allergie.Ik moest dit gaan behandelen met shampoo door hem 2 keer per week te wassen.Dit hielp in het begin wel maar daarna niet meer ik ben nu begonnen met de desensibilitatie en prik morgen voor de tweede keer is dus nog te vroeg om hier wat van te zeggen.
Ik voer op het moment op advies van de da hills z/d maar vind zijn ontlasting helemaal niks.
Wat adviseren jullie wat kvv betreft want ik hoor wel van veel mensen dat kvv beter is voor huid en darmen .
Alle tips zijn meer dan welkom.
Fijne avond.
Hoi Wilma17, nee, ik heb daar wel beeld bij dat de ontlasting niet goed is. Het is ook zooi, die Hill's meuk. De kwaliteit van deze brok is gewoon niet beter dan de eerste beste supermarktbrok. En dat zeg ik niet zo maar: viewtopic.php?f=17&t=137618&p=3377390&h ... t#p3377390

Dus ja, ik zou zeker overschakelen naar een gezondere voeding. Ik zou overschakelen naar een KVV waar echt gemalen vleesbot in zit en geen calciumsupplement en geen premix aan toe is gevoegd (vitamines/mineralen, synthetisch). En het beste wissel je ook wat goede merken af. Ik denk dan aan merken als BARFMenu maar dan alleen de premium want in de gewone zit een premix en andere toevoegingen en ik vind dat he-le-maal 10 keer niks), CarniVoer, etc. Laat ook alle KVV's waar een zalmolie aan toe is gevoegd links liggen. Zalmolie is altijd gekweekte zalm en niet goed genoeg voor jouw hond. Geef ook geen KVV waar rijst of andere granen aan toe zijn gevoegd.

Ik zou wel extra visolie geven van een goede kwaliteit. Ik denk dan aan Royal Green capsules. Geef ook geen visolie uit een fles. Dat wordt veel te snel ranzig.

Ik zou ook groenten erbij gaan geven. Je kunt rauwe groentenmix maken maar je kunt ook elke dag een andere groenten koken. Geef geen ui en prei. Maar groenten als waterkers, andijvie, af en toe spinazie, broccoli, courgette, boerenkool, witlof: is uitstekend. Geef ook maar voorlopig geen gekookte wortel, pompoen, zoete aardappel of biet.

Wat ook goed is om toe te voegen om de darmen en de weerstand te boosten is rauwe melk kefir. Dat verkopen ze niet in de supermarkt, maar misschien kun je eraan komen: https://www.rawmilkcompany.nl/producten/kefir/.

Ik weet niet hoe je Engels is maar dit is wel een goede link: https://healthypets.mercola.com/sites/h ... ction.aspx

Staffords staan er overigens om bekend, om dit probleem. En het kan veroorzaakt worden door een allergie voor voeding (of een allergie voor iets anders uit de omgeving). De beste basis is een gezonde voeding (en dus geen brok) maar het is niet gezegd dat je daarmee het probleem oplost. Mochten de problemen niet verbeteren, dan zul je misschien zelf nog wel een vers/rauw eliminatie-dieet moeten gaan volgen. Maar, ik zou eerst je hond maar eens overzetten op een gezonde voeding!
Door Siberienne
#3385809
@Lizzy als een eliminatie dieet wellicht in de toekomst nog een optie gaat zijn, zou het dan niet verstandig zijn nu 1 of 2 diersoorten waarmee je volledig kan voeren achter de hand te houden? Dus bv KVV van goede merken maar geen konijn voeren? Ik zeg dit omdat toen ik met Spot moes5 gaan elimineren ik bijna geen diersoort kon bedenken die hij niet gehad had...
Door Lizzy
#3385819
Siberienne schreef: do 12 sep 2019, 09:56 @Lizzy als een eliminatie dieet wellicht in de toekomst nog een optie gaat zijn, zou het dan niet verstandig zijn nu 1 of 2 diersoorten waarmee je volledig kan voeren achter de hand te houden? Dus bv KVV van goede merken maar geen konijn voeren? Ik zeg dit omdat toen ik met Spot moes5 gaan elimineren ik bijna geen diersoort kon bedenken die hij niet gehad had...
Jaaaa, absoluut een top idee :-* ! Ik zou inderdaad iets van kalkoen en konijn niet voeren, zodat je daar in de toekomst mee kunt elimineren als dat nodig mocht zijn!
Gebruikersavatar
Door Wilma17
#3385875
Lizzy bedoel je deze kefir hoeveel moet ik daar van geven en hoe vaak en dan gewoon bij zijn kvv?Bedankt voor al je tips.
Bijlagen
AHI_434d50363332323539_4_LowRes_JPG.jpeg.jpg
AHI_434d50363332323539_4_LowRes_JPG.jpeg.jpg (12.54 KiB) 94 keer bekeken
Door Lizzy
#3385890
Wilma17 schreef: do 12 sep 2019, 20:32 Lizzy bedoel je deze kefir hoeveel moet ik daar van geven en hoe vaak en dan gewoon bij zijn kvv?Bedankt voor al je tips.
Je kunt beter kefir van rauwe melk nemen Wilma. De link heb ik hierboven gegeven en op de website staan verkooppunten.
Gebruikersavatar
Door Wilma17
#3385893
Super word 5 min bij mij vandaan verkocht ,hoeveel kan ik hiervan geven en moet dit elke dag en dan gewoon over zijn vlees?
Door Lizzy
#3385898
Wilma17 schreef: vr 13 sep 2019, 10:36 Super word 5 min bij mij vandaan verkocht ,hoeveel kan ik hiervan geven en moet dit elke dag en dan gewoon over zijn vlees?
Ik denk dat 100 ml per dag over twee delen prima is. Kan bij het vlees, kan apart aangeboden worden, dat maakt niet uit. Als ze de oerkefir hebben kun je ook die nemen. Goedkoop is het niet. Wel heel gezond en erg lekker!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door