Paulus5 schreef:Dat lijkt vervelend van die stroom! Vooral als je er voorhand niet van afweet. Bij werken aan de kabels melden ze dit meestal nog. Dit moet echt vervelend zijn!
Beide is niet goed dan eigenlijk? Misschien toch mikken tot op -18 dan. Gelukkig heb ik daarvoor nu die thermometer. Kan ik wat met de graden spelen.
Nu is het wel zo dat bepaalde vleessoorten toch 6-8tal maanden kunnen blijven liggen. Had ergens gelezen dat -20 en kouder beter was dan?
Alles zit hier ook wel in zipzakjes en dan nog eens in grote gesloten curverboxen. Dus qua vriesbrand valt dit nog mee
Altijd gedacht dat 7 koudste was. En lijkt me ook meest logische. Misschien toch eens online de handleiding proberen opvissen
Dank voor je antwoord
Ja, -18 a -20 is perfect. Kouder moet het niet worden (hooguit om snel in te vriezen) en warmer ook niet. Bij -20 worden sommige parasieten in orgaanvlees van lam en echt wild en zalmkop sneller gedood. Maar ik houd míjn vriezers gewoon op -18 graden en laat orgaan en zalmkoppen bijv. gewoon wat langer liggen (bij -20 is de parasiet in zalm volgens mij al binnen 48 uur dood) . Dan gaan diezelfde parasieten ook dood. Ik copy en paste de details even uit een ouder topic:
Wormen en parasieten
Wanneer je je hond voert met vlees dat goedgekeurd is voor menselijke consumptie en afkomstig is uit Nederland, dan bevat dit vlees geen wormen. Ten aanzien van wormen in relatie tot rauw vlees, hoef je dus geen extra maatregelen te nemen.
Maar niet alle vlees komt uit Nederland.... En niet alle wormen en parasieten zijn onschadelijk of worden in het maagzuur van de hond gedood.
Zoals bijvoorbeeld de Echinococcus Granulosis. Dit is een lintworm die bij buitenlandse runderen voor kan komen. Deze wormen worden door het invriezen van het vlees onschadelijk gemaakt. Ben je dus bang voor wormen en weet je de herkomst van het vlees niet, vries het dan eerst een dag of 4 in op min 18 graden. Wanneer jouw vriezer niet tot min 18 graden invriest, laat vlees dan 10 dagen in de vriezer liggen.
Een ander schadelijke parasiet is de Nanophyetus salmincola. De parasiet zelf is onschuldig maar het gevaar schuilt erin dat de parasiet besmet kan zijn met een organisme “Neorickettsia Helminthoeca”. Dit organisme kan in rauwe zalm uit de Stille Oceaan zitten. Wanneer de hond deze parasiet binnen krijgt kan hij diarree, koorts en opgezette lymfeklieren krijgen. Verder geeft de hond over, heeft hij geen eetlust en voelt zich slap en naar. Wanneer het op tijd ontdekt wordt, is het te behandelen met een antibiotica en een wormmiddel. Indien niet tijdig ontdekt, kan een hond komen te overlijden. Je moet er dus gewoon voor zorgen dat je hond geen rauwe zalm, dat niet ingevroren is geweest, uit de Stille Oceaan binnenkrijgt. De zalm die wij hier kunnen kopen komt vrijwel altijd uit Noorwegen of Schotland en is gekweekt. Als je twijfelt over de herkomst van de zalm, vries de zalm dan zekerheidshalve eerst twee weken in op minimaal min 18 graden.
Ook zoetwatervissen zoals forel kunnen wormen bevatten. Vries zoetwatervis daarom ook twee weken in. Heel soms tref je wormpjes aan in verse sardientjes. Mogelijk dat ook andere zoutwatervissen besmet kunnen zijn met wormpjes. Wil je geen risico lopen met vis, vries dan alle vis eerst twee weken in voordat je het aan je hond voert. De meeste vissen worden overigens op zee al ingevroren. Zo ook haring. Haring kan haringworm bevatten. Dit is schadelijk voor de gezondheid van de mens en daarom is de visser verplicht haring in te vriezen voordat het aan wal gaat.
Vlees kan besmet zijn met een parasiet die Toxoplasma gondii heet, en zo'n besmetting kan Toxoplasmose veroorzaken. Door het vlees twee dagen in te vriezen bij een temperatuur van min 12 graden wordt Toxoplasma gondii gedood. Een hond kan ziek worden van de parasiet. De symptomen zijn onder andere koorts, lusteloosheid en gebrek aan eetlust. Ik zou zeggen, neem geen risico en vries vlees altijd eerst in. Overigens kan een hond ook besmet raken met deze parasiet door te wroeten in aarde en het eten van kattenpoep. Besmetting vindt dus beslist niet alleen via rauw vlees plaats.