Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door vagebond
#3379980
Ik heb voor het eerst runderknars gegeven aan de teckels. Ze vonden het lekker, ik vond het eng, het werd steeds kleiner en kleiner, heb het op het laatst toch even omgewisseld voor een stukje vlees. Ze eten rustig dat wel, maar het werden zeg maar een soort van balletjes van bot. Met de bijl kreeg ik het ook niet doormidden. Ik heb nog een paar kilo liggen...Ze krijgen al van pup af aan barf, dus ze weten wel wat kauwen is, toch twijfel ik nu of ik dit nog moet geven. Wat zal ik doen?
Gebruikersavatar
Door pluk
#3379986
vagebond schreef:Ik heb voor het eerst runderknars gegeven aan de teckels. Ze vonden het lekker, ik vond het eng, het werd steeds kleiner en kleiner, heb het op het laatst toch even omgewisseld voor een stukje vlees. Ze eten rustig dat wel, maar het werden zeg maar een soort van balletjes van bot. Met de bijl kreeg ik het ook niet doormidden. Ik heb nog een paar kilo liggen...Ze krijgen al van pup af aan barf, dus ze weten wel wat kauwen is, toch twijfel ik nu of ik dit nog moet geven. Wat zal ik doen?
In de kliko gooien.
Echt waar. Runderknars is veel te hard.
Ken je de snoeischaar test?
Heel simpel, probeer het bot door te knippen met een gewone snoeischaar. Lukt het niet? Dan is het te hard.
Door Lizzy
#3379991
Ik heb in mijn hele carrière nog nooit runderknars gevoerd. Volgens mij is het geen bot maar kraakbeen. En dan telt het niet mee als bot voor de BARF maaltijd. Is het wel bot: is het ongeschikt, zonder twijfel. Maar goed, volgens mij is het kraakbeen en kan het wel keihard zijn. Hier een oud topic: viewtopic.php?t=44013
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door