zoals in al een paar eerdere onderwerpen aan bot (pun intended) kwam heb ik een kieskeurige pup. Hertenvlees, fazantkarkas, Eendenkarkassen met ingewanden gaan er goed in (al laat hij de darmen van de eenden liggen maar ach dat valt mee) maar de lamspens moet hij niet of heel slecht. Organen (hertenlever, kalkoenhart en Lamsnier) eet hij met heule lange tanden. Ik denk dat dit te maken heeft met textuur of gewenning, maar ik denk ook dat het voor een pup niet goed Is om 2 dagen heel slecht te eten om vervolgens je vol te schranzen aan wat je lekker vind en dan weer 2 dagen slecht.
Ik bied namelijk nu eerst de organen aan. Daar doet pup 1 a 2 dagen over, daarna pas spier en botvlees, anders eet hij echt z'n organen niet.
Gemalen eet hij een stuk beter dus ik wil toch maar m'n jaren 50 vleesmolen gebruiken voor het pureren van Bolke zijn eten en dan voor 1 x in de vaatwasser.
Als Bolke voorbij z'n pubertijd Is en uitgegroeid Is wil ik de harde mama methode weer toepassen, maar voor nu ga ik me langzaam zorgen maken over z'n groei en algemene voedingstoestand.
Ik heb liggen ongeveer 2 A 2,5 kilo Pens (deel runderpens al gemalen, nog over van de kvv tijd) bijna 3 kilo nier en bijna 5 kilo lever en hart. Kan ik deze gewichten gewoon lekker met z'n allen door de vleesmolen gooien of moet ik perse bepaalde verhoudingen voeren? En dan ongeveer 20 procent van z'n goedingshoeveelheid toevoegen aan de maaltijd? Grammen worden nog 2 wekelijks aangepast.