Het vlees wordt vers gekocht bij de slager/slachter en is niet ingevroren geweest. Het heeft dus geen vermindering van kwaliteit door het eerst (gedeeltelijk) te moeten ontdooien en omdat ik het vers koop zie ik voor de aankoop ook de kwaliteit. De slager vacumeert het voor mij in zakken van 3 kilo. Na aankoop gaat het thuis direct de koeling in tot ik alles heb klaarstaan om te beginnen. Ik gebruik alleen een snijplank en plastic zakjes, plus mijn vacumeerapparaat. En een weegschaal natuurlijk.
Het gaat super simpel en ontzettend snel. Ik werk per zak.
De eerste zak haal ik uit de koelkast en verdeel ik in zakjes van 475 gram. Ik zet de zakjes op het aanrecht.
Als ik drie kilo gedaan heb is de grote zak leeg.
Ik pak één voor één de zakjes en leg die onder het apparaat. Hij verpakt daarmee alles vacuüm en de zakjes worden keurig dicht geseald. Er gaat daardoor later, bij het ontdooien voor het voeren, geen vocht verloren. Ik heb nooit meer vriesbrand in mijn zakjes en doordat het vacuüm is zijn de zakjes erg plat en past er meer in de vriezer.
Als ik 3 kilo gedaan heb gaat het de vriezer in, die dan op snelvriezen gaat. Ik heb zo'n speciaal vak om vlees in te vriezen en daar past met gemak 10 kilo in.
Hierna kan ik op naar zak 2.
Hier een filmpje van het portioneren/vacumeren van paardenspiervlees. Ik heb bij de slager zes kilo paardenhachee gekocht. Dat is super mager vlees, is in blokjes gesneden en bevat geen vet. Ik koop het voor 3,90 per kilo.
Aan het einde van de rit heb ik een mooie stapel vlees.
Even voor de foto 6 kilo verpakt vlees gestapeld.

Kosten? Dit apparaat kostte iets van 2 euro bij de kringloopwinkel. Hij werkt met alle soorten plastic zakjes, dus ik gebruik gewoon zakjes van de action.
Ik vind het ideaal!