Wij zijn de gelukkige baasjes van Jack, een duitse herdeshond van 19 maanden. Hij is erg groot en ruim 40 kilo en nog niet uitgegroeid.
Sinds een jaar zit hij op Lotgering, en dat ging erg goed. Hij eet 2 x per dag 500 gram en als tussendoor af en toe een eendennek of kipkarkasje ofzo.
De laatste tijd merk ik dat het hij het wat minder lekker begint te vinden lijkt wel. Vorige week vrijdagavond kwamen we erachter dat we verkeerd gekeken hadden en dat we geen voer meer voor hem hadden. De fabriek is dicht op zaterdag, dus toen hebben we maar paar kilo kippenbouten en en wat runderhart gehaald. Hij vond het heerlijk!
Maandag ben ik in plaats van naar Lotgering, naar een slager gereden. Daar heb ik runderstrot, rundertong, paardenspiervlees, lever en runderhart gehaald. Heb ik aangevuld met kippenvleugeltjes van de supermarkt. Thuis gekomen alles in stukken gesneden en aangevuld met wat gekookte sperziebonen. Omdat het wat weinig botvlees was heeft hij nog een paar eendennekken en kippenkarkasjes gekregen deze week.
Gaat geweldig! We willen dus gaan BARFen maar nu goed.
Morgen komt de nieuwe vrieskist binnen want ik heb wel gemerkt dat je een grotere vriezer nodig hebt wil je een beetje vlees kunnen bestellen.
Ik ben ook lid geworden van een aantal facebookgroepen en al benaderd door mensen uit mijn omgeving die spullen te koop hebben.
Morgen krijg ik eend en gedroogde snacks.
Ik ga voorzichtig proberen wat te bestellen op de lijntjes, want ik heb natuurlijk nog niet echt een idee wat Jack allemaal wel of niet eet.
Ik ben benieuwd of ik nog ergens op moet letten, het is niet dat hij van brok naar BARF gaat natuurlijk, maar toch.
Alle tips en truuks zijn welkom, bedankt!
edit: ow nog een vraag

De verhoudingen voor botvlees, spiervlees, orgaanvlees en groente had ik hier al vandaan gehaald
