Moderator: Lizzy
Annemarie Rijnveld schreef: Ik geef zowel de bloem als de stronk [ook voor ons zelf trouwens]Ik vind de rauwe stronk zelf nog lekkerder dan gekookte bloem, en de spots doen 'n moord voor de stronk en staan te kwijlen todat ze 'n stul als kauw bot krijgen!
Xada schreef: Ben je dan niet bang dat ze een stuk doorslikken? Want volgens mij is het net zo onverteerbaar als een maiskolf.De stronk van broccolie is heel wat anders dan 'n maiskolf hoor..snijd maar 'n stronk door midden en proef hoe zacht het is!
Xada schreef: Ik had laatst een stronk van de broccolie en die kon ik zelfs met een zeer scherp mes niet doorsnijden. Daarom dacht ik dat het onverteerbaar was.Misschien dat het onderste stukje 'n beetje vlezig is,maar wanneer er 1-2 cm vanaf snijd en dan de stronk in de lengte doorsnijd dan krijg je de rest wat zachter is dan 'n wortel.