In de hondensport zijn genoeg bewijzen dat honden op versvoer beter kunnen presteren omdat hun algemene conditie een aanzienlijke verbetering heeft ondergaan.
Een vershond is gewoon vitaler energieker en vrolijker.
Moderator: Lizzy
Lupa schreef: helaas zijn we afhankelijk van wetenschappelijk onderzoeken, is er ook een officiel onderzoek gedaan naar het verschil van honden op slechte voer en honden op barf of versvlees?Wel altijd vreemd dat men ten gunste van versvoer een wetenschappelijk onderzoek eist en ten aanzien van brokken genoegen neemt met een gladjanus in een commercial die alelen maar zegt dat die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan.
we kunnen gaan roepen dat het versvlees goed is maar helaas blijft het alleen bij onze bevindingen.
Mensen wille zelfs een wetenschappelijk onderzoek om te bewijzen dat een hond pijn heeft als je hem in brand steekt![]()
Anna Penta schreef: tja maar de Grote Vraag is voor mij: bevatten werkelijk ALLE merken dit soort toevoegingen omdat het niet anders kan?Anti-oxydanten is wel even iets anders dan conserveringsmiddel !!!!!!!!!!!!!!!!!
Maar als dat zo is, waarom zijn sommige merken dan korter houdbaar doordat ze natuurlijke antioxydanten bevatten?
Ik ga toch bepaalde zgn. 'natuurlijke' merken nog 'ns bellen. Wil me hiervoor goed voorbereiden want de lui kunnen mooi l*ll*n.
Vraag 1: waar halen jullie je vleesmeel / vetten / eiwit?
Dit is ook vraag 2, 3 en 4.
Dan zeggen ze: rechtstreeks bij het slachthuis, alleen van dieren die geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie. Niet bij de Rendac dus, voegen ze eraan toe. En we gebruiken ook geen vlees dat over de datum heen is.
Maar volgens mij gaat al het slachtafval naar centrale punten waar het tot vleesmeel wordt verwerkt. Of zou het allemaal naar de Rendac gaan?
Hoe beter ik geinformeerd ben, hoe efficienter ik te werk kan gaan.... vraag is alleen hoe kom ik hier achter.
Anti-oxydanten is wel even iets anders dan conserveringsmiddel !!!!!!!!!!!!!!!!!o ??? heb ik het dan ergens over conserveringsmiddel????? Antioxydanten worden gebruikt om vetten te conserveren, en daar gaat mijn punt over!!!!
Je denk toch niet echt dat je dingen kunt conserveren met een beetje rozemarijn ???En waarom zou ik dat niet mogen/kunnen/willen denken?????!!!!!! Totdat het tegendeel wordt bewezen geloof ik ALLES!!!!!!! Tenslotte is ALLES mogelijk (zelfs worden er - echt waar - ook zeldzame reuzenspinnen aangetroffen en spatten andere met een klap uit elkaar na een vrije val
Geef eens een belletje naar Rendac en vraag naar Ing. van Vuren (is trouwens een vrouw)........Ben ik eigenlijk niet zo geinteresseerd in. Ik weet wel wat Rendac-spul inhoudt. Wat ik wil weten is of er nog alternatieven bestaan voor rendac-ingredienten. Zodat ik op brokkengebied nog een fatsoenlijk product kan aanraden. Maar als blijkt dat dat er helemaal niet is, houdt het op en moet ik erover zwijgen. Maar dat moet ik eerst uitzoeken!!!!!!! Dus graag antwoord op de vraag: bestaan er brokken die uitsluitend ingredienten bevatten die geschikt zijn voor menselijke consumptie en die geheel vrij zijn van welke chemische toevoeging ook (ik wil ook bewijzen zien)
Anna Penta schreef: tja maar de Grote Vraag is voor mij: bevatten werkelijk ALLE merken dit soort toevoegingen omdat het niet anders kan?Ik zie hier op donderdag wel altijd de grote Rendacauto bij de slagers de zooi ophalen.
Maar als dat zo is, waarom zijn sommige merken dan korter houdbaar doordat ze natuurlijke antioxydanten bevatten?
Ik ga toch bepaalde zgn. 'natuurlijke' merken nog 'ns bellen. Wil me hiervoor goed voorbereiden want de lui kunnen mooi l*ll*n.
Vraag 1: waar halen jullie je vleesmeel / vetten / eiwit?
Dit is ook vraag 2, 3 en 4.
Dan zeggen ze: rechtstreeks bij het slachthuis, alleen van dieren die geschikt zijn bevonden voor menselijke consumptie. Niet bij de Rendac dus, voegen ze eraan toe. En we gebruiken ook geen vlees dat over de datum heen is.
Maar volgens mij gaat al het slachtafval naar centrale punten waar het tot vleesmeel wordt verwerkt. Of zou het allemaal naar de Rendac gaan?
Hoe beter ik geinformeerd ben, hoe efficienter ik te werk kan gaan.... vraag is alleen hoe kom ik hier achter.
Anti-oxidanten hebben een nr. tussen de 300 en 399Waarmee we weer terug bij AF zijn
Conserveermiddelen hebben een nr. tussen de 200 en 299
Jij zegt 'totdat het tegendeel is bewezen geloof ik alles' terwijl mijn steling is 'totdat het tegendeel is bewezen geloof ik NIETS'
Of er brokken zijn waar helemaal GEEN troep in zit?
Ja hoor, kijk maar op hun sites en op de zakken
Farmfood is hier een mooi voorbeeld van