Nou nee.
Schrijf eens uit wat je precies per dag wil gaan voeren. Welke vlees, welk bot, welk orgaan en hoeveel van elk. En dan je algemene percentages van deze onderdelen, dus over alle dagen heen.
De groenten of vis of andere extra's hoef je niet te specifieren. Extra's hoeven niet in je percentages, maar groenten natuurlijk wel. Vis kan je zo laten, geef gewoon een keertje in de week vis, ofwel extra ofwel zalmkop als vleesbot.
En geef je ook een eitje bij, 2-3 keer per week? Gewoon even aantikken in het begin en hem zijn plan laten trekken.
Ik zou wel elke dag vleesbot geven. Aangezien dat de helft van je menu is komt dat mooi uit om dan steeds met ofwel spier ofwel orgaan te combineren. Vleesbot werkt stoppend, orgaan laxerend, en zo balanceert dat mooi uit. Een dag enkel vleesbot is vragen om een verstopte hond de dag erachter.
Verder worden er bij Jolanda enkel lamsribben van groot vleesbot aangeboden. Daar hoef je inderdaad niet meteen mee te beginnen, al zijn ze naar het schijnt wel zacht. Volgende maand kan dat wel. Fazantbot is ook vrij hard, als ik het goed heb.
Heb je de beginnersbotten bekeken in de beginnersdocumentatie? Of de handleiding tot barf?
Maar de rest van de vleesjes: lama en hert zijn gewoon spiervlees en kan je dus wel geven. Schijnt heel erg mooi vlees te zijn, en is voor die prijs zeker een koopje!
Konijn is ook goed natuurlijk.
Je kan er natuurlijk voor kiezen alles per maand te bestellen, maar als je voldoende plaats in je vriezer hebt, kan je ook gewoon voor iets groter inslaan.
Ik heb een dagverbruik van 400gr en ik heb nu ook 15kg spier bij Jolanda besteld. Zo'n kans krijg ik gewoon niet elke maand (dat het tot bij mij geraakt) en zo kan ik veel afwisseling voeren. Ja, ik kom dan voor een half jaar toe met spiervlees, en dat is niet ideaal, maar dat is een afweging die je moet maken. Kippennekken sla ik dan weer niet zo groot in, want daar kan ik toch altijd gemakkelijk aankomen.
Het is wel beter om vlees niet maandenlang te bewaren hoor, daarmee gaat de voedingswaarde wel wat achteruit. Maar als je hier en daar een aanbieding kan meepikken en die overlappen heb je steeds verser en iets ouder vlees en toch veel afwisseling.
Maar dat moet je natuurlijk zelf weten.
Eerst maar eens je menuutje neerschrijven.