Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door tieneke
#881402
Angelique schreef: Maar ik heb die Rommelbacher (klinkt als) en die heeft dichte manden, dus in die zou men wel bakpapier kunnen gebruiken...toch?
Jij wel  ;) :D
Door tieneke
#881406
Angelique schreef: Die wordt er van bovenaf doorheen getoetert.
Bij de Rommelsbacher komt de lucht van bovenaf en bij de Orava van onderen.
En de Orava is dus open  :D
Door maddoc
#881512
oh elke keer als je denkt dat je er uit bent, dan is er toch weer iets dat het anders maakt.  want nu lijkt het erop dat die Rommelsbacher oid ( zou de Bielmeier dan ook kunnen, die lijkt van buiten precies op de Rommelsbacher) dus meer geschikt is voor mijn doel. Ga dus maar weer eens kijken, nu met dat in het achterhoofd.
En hoe zit het dan met de Stockli, want die heeft in ieder geval mooie zeefachtige roosters (waar het niet doorheen zal vallen)?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#881643
maddoc schreef: oh elke keer als je denkt dat je er uit bent, dan is er toch weer iets dat het anders maakt.  want nu lijkt het erop dat die Rommelsbacher oid ( zou de Bielmeier dan ook kunnen, die lijkt van buiten precies op de Rommelsbacher) dus meer geschikt is voor mijn doel. Ga dus maar weer eens kijken, nu met dat in het achterhoofd.
En hoe zit het dan met de Stockli, want die heeft in ieder geval mooie zeefachtige roosters (waar het niet doorheen zal vallen)?
De rommelsbacher (die andere ken ik niet) die heeft dichte kunststof bakken, dus daar valt zowieso niets doorheen.
Door maddoc
#881726
ja ik zag nu ook dat het idd dichte bakken zijn, dat was me eerder niet opgevallen. dus dat zou dan lijkt me idd goed moeten kunnen op bakpapier. zoals ik het begrijp wordt bij deze de hete lucht van bovenaf door het midden erdoor geblazen en kan de vochtige lucht aan de buitenkant door openingen tussen de droogbakken het apparaat uit, klopt dat??
bevalt hij je goed, qua drogen en in gebruik?  het gat in het midden vd droogbakken lijkt zo groot, hou je nog wel voldoende benutbare ruimte over? gebruik jij hem met 4 of 6 bakken?
dat hij 3 standen heeft kan ook wel handig zijn.
Door evelyn02
#882173
Ik heb ook een Rommelsbacher droger (gewoon via internet in Duitsland gekocht, goedkoper dan in NL) en die bevalt me prima. Ik heb 6 bakken en daar kan behoorlijk veel in. Lever laat zich makkelijk van de bakken verwijderen, zonder papier, maar dat zou je volgens mij best kunnen gebruiken. Maar ik heb geen behoefte om papier eronder te leggen, de bakken laten zich heel makkelijk reinigen.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#882185
maddoc schreef: ja ik zag nu ook dat het idd dichte bakken zijn, dat was me eerder niet opgevallen. dus dat zou dan lijkt me idd goed moeten kunnen op bakpapier. zoals ik het begrijp wordt bij deze de hete lucht van bovenaf door het midden erdoor geblazen en kan de vochtige lucht aan de buitenkant door openingen tussen de droogbakken het apparaat uit, klopt dat??
bevalt hij je goed, qua drogen en in gebruik?  het gat in het midden vd droogbakken lijkt zo groot, hou je nog wel voldoende benutbare ruimte over? gebruik jij hem met 4 of 6 bakken?
dat hij 3 standen heeft kan ook wel handig zijn.
Ik heb 6 bakken en daar kan heel wat in. Droogtijd is voor de meeste dingen (kiplever, pensreepjes, luchtpijp long) zo'n 8 á 9 uur. Hier bevalt hij iedereen prima.
Door maddoc
#882325
bedankt Angelique en Evelyn, ben ik weer wat wijzer. zal het toch deze worden denk ik, nu nog even dubben of het de Bielmeier (ik zie geen verschil, behalve de prijs) of de Rommelsbacher (missch betere kwaliteit? of alleen de naam?) en dan eigenlijk ook maar 6 bakken. wordt het wel weer een ietwat ander prijsplaatje van, maar ja..
Als je zegt 7-9 uur op welke stand heb je hem dan staan?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#882333
maddoc schreef: bedankt Angelique en Evelyn, ben ik weer wat wijzer. zal het toch deze worden denk ik, nu nog even dubben of het de Bielmeier (ik zie geen verschil, behalve de prijs) of de Rommelsbacher (missch betere kwaliteit? of alleen de naam?) en dan eigenlijk ook maar 6 bakken. wordt het wel weer een ietwat ander prijsplaatje van, maar ja..
Als je zegt 7-9 uur op welke stand heb je hem dan staan?
Hoogste stand, is iets van 65 graden dacht ik. Staat wel in het boekje, maar die is hier natuurlijk wieberen.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door