Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door sylvia
#197848
Lizzy schreef: Zullen we een gokje doen?

Door er heel veel troep aan toe te voegen?
ja duidelijk maar wat voor troep, zelfde geld natuurlijk voor de vloeibare bakboters die zullen wel opdezelfde manier vloeibaar gehouden worden
Door Ollie
#197855
Lizzy schreef:

Misschien niet van bijzondere schapen maar wel op een specifieke manier verwerkt? Volgens mij was dit namelijk het gewone pure nierbekkenvet waar niets anders mee gedaan was als afgesneden, in stukjes gesneden en ingevroren.

En volgens mij is dat niet te vergelijken met die blokjes waar je iemands hoofd mee in kan gooien ;D
Wij hebben ook gesneden en ingevroren stukjes schapenvet, je kan als het nog iets te groot is zo afscheuren.
Door Peet
#197866
Ik heb het ook ooit eens geprobeerd....schapevet met knoflook, of met zeewier....Beau kotst het uit.. >:(..en Tunja laat het staan... >:(...bij mij dus geen succes....
Door Helen
#197981
Ik voer sinds enkele weken meerdere malen per week schapenvet bij. Gewoon vers bij de Turk gehaald. En het doet Balou hartstikke goed. Ze is eindelijk mooi op gewicht.
Door Lizzy
#197986
Helen schreef: Ik voer sinds enkele weken meerdere malen per week schapenvet bij. Gewoon vers bij de Turk gehaald. En het doet Balou hartstikke goed. Ze is eindelijk mooi op gewicht.
Is dat ook niet nierbekkenvet (van het schaap)? Is dat vrij zacht?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#197990
Ik neem ook aan dat het gewoon nierbekkenvet is als je het bij de islamiet haalt
Door Helen
#197996
Lizzy schreef:

Is dat ook niet nierbekkenvet (van het schaap)? Is dat vrij zacht?
Het is van alles en nog wat. Veel onderhuids vet. Ik heb een stuk met een brandmerk erop zelfs ;D. Ook wat nierbekken vet en verder stukken vet wat om organen heen zit en wordt weggesneden. Het voelt aan als droog vlees zeg maar. Heel soepel, maar droog dus.
Laatst gewijzigd door Helen op di 02 nov 2004, 11:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#197999
Klinkt goed :D! Lijkt dat vet een beetje op het witte vet dat je ook wel eens aan pens ziet hangen?
Door Helen
#198002
Lizzy schreef: Klinkt goed :D! Lijkt dat vet een beetje op het witte vet dat je ook wel eens aan pens ziet hangen?
Ja, dat zit er ook bij. Maar voornamelijk echt onderhuids vet. Soort van hele dikke plakken kaas, maar dan vet ;D ;D
Gebruikersavatar
Door sylvia
#198034
Helen schreef:

Ja, dat zit er ook bij. Maar voornamelijk echt onderhuids vet. Soort van hele dikke plakken kaas, maar dan vet ;D ;D
jammie ;D
Door Ordell
#198168
ducktails schreef: Ik geef mijn boxers vaak een bonbon schapevet door hun eten.
Ik wissel het af met andere olieen.
Doe gewoon een blokje schapevet door hun eten.
Mijn gedachte was, de bonbon smelt wel met 37 graden..
Ik ben er achter gekomen dat het niet kan.......
Had al eens de indruk dat ze meer gras aten als ik ze een bonbon schapevet gaf.
Gister heeft Blanca de bonbon met een hoop gal uitgekotst. ik dacht eerst dat het bot was.
De bonbon was niet gesmolten in de maag, maar gewoon hard. Ben er toen over gaan nadenken en kom tot de volgende conclusie.
Door de lage ph waarde smelt de bonbon niet in de maag en is het een hele toer om de bonbon te verteren voor de honden. Ik zal de bonbon nu eerst smelten of raspen en dan door hun voer.
Ook is er geloof ik vloeibaar schapevet.
Hun vacht wordt er wel lekker zacht van.
Ria
Waarom geef je als Barf-ster bonbons schapevet?
Om schapevet in blokjes te krijgen zijn ze verhit geweest, waarschijnlijk zelfs helemaal gesmolten. Ik denk niet dat dit de meest ideale manier is.

Ook een bijkomende vraag is; "Hoe lang staat dit in het rek van de dierenspeciaalzaak"? Je weet toch wat ranzig vet kan veroorzaken? Waarschijnlijk is dat de reden waarom je hond die bonbons overgeeft.

Als je schapevet wil geven, zorg dan dat het nog zit , daar waar het hoort te zitten, nl. aan RMB' s van schaap of als snijlingen of pens rechtstreeks van de slager... ;)
Door Ordell
#198171
sylvia schreef:

Nou je vind niet echt de brokken weer terug maar een hond kan weinig met hard schapenvet, schapenvet moet namelijk vloeibaar zijn om zo goed mogelijk te worden opgenomen , maar het smelt niet in de hond , omdat de lichaamstemp van de hond daar niet hoog genoeg voor is, dus het heeft ook geen zin het te smelten en dan te geven omdat het alweer gestold is eer het verwerkt is door het lichaam.
Een maag is geen smeltkroes, brokken vlees smelten ook niet in de maag. Dat vet sneller door de maag gaat klopt maar het verteert gegarandeerd als het gevoerd wordt in zijn natuurlijke staat en een hond heeft er echt wel iets aan.

De oorzaak van het slecht verwerken van die bonbons ligt zoals ik al eerder schreef aan het feit dat het bewerkt is geweest, in een vetsmelterij.
En dan heb ik het nog niet over het chemische proces van het ranzig worden met daarbij, en dat is nog erger, het microbiologische proces van het bederf dat er meestal bijhoort.

De belangrijkste regel bij een natuurlijk dieet is rauw en hoe verder je daarvan afwijkt , hoe meer problemen je mag verwachten.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#198179
Ordell schreef:

Een maag is geen smeltkroes, brokken vlees smelten ook niet in de maag. Dat vet sneller door de maag gaat klopt maar het verteert gegarandeerd als het gevoerd wordt in zijn natuurlijke staat en een hond heeft er echt wel iets aan.

De oorzaak van het slecht verwerken van die bonbons ligt zoals ik al eerder schreef aan het feit dat het bewerkt is geweest, in een vetsmelterij.
En dan heb ik het nog niet over het chemische proces van het ranzig worden met daarbij, en dat is nog erger, het microbiologische proces van het bederf dat er meestal bijhoort.

De belangrijkste regel bij een natuurlijk dieet is rauw en hoe verder je daarvan afwijkt , hoe meer problemen je mag verwachten.
ik had het ook over die blokjes vet en niet over gewoon schapenvet
Door 202spots
#198194
Wanneer ik schapen/lamsvlees of nekken geef zit er OOK vet aan....maar ik vind nooit geen onverteerde vet terug...
Wat is dan 't verschil tussen gewoon schapenvet en blokjes schapenvet ???
Door herintreder
#198195
Schapevet lijkt mij overbodig als je lamsvlees en schapenvlees en botten geeft. Heb vandaag mijn eerste vrachtje ribben kastjes en booten gehaald bij een islamitische slager, alles is doorweven met vet, dus schapen vet zat lijkt mij.

denk dat wij als echte barfers simpel moeten denken, en gewoon bij de basis moeten blijven en het dan goed doen .

fijn zeg een hond die een half uur eet:)

groet Joop
Laatst gewijzigd door herintreder op di 02 nov 2004, 18:34, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door