Lizzy schreef:
Dat geldt niet alleen voor biologisch hoor Angelique. Mijn ex-slager (niet biologisch) probeert overal een slaatje uit te slaan.
Voorbeeldje:
Kalfswervels kosten bij hem 4,50 euro de kilo. Bij een ander adres kosten dezelfde wervels 1,90 euro de kilo.
Veel gaat er overigens niet naar de Rendac. Het meeste gaat naar bouillon, soep, worst en kroketfabrieken. Ik zie eigenlijk alleen LRM (en HRM) naar Rendac gaan. Daarom mag je natuurlijk ook weer zo blij wezen als jouw brokjes fabrikant zijn zooi bij de Rendac haalt....
Van mijn ex-kippenboer wist ik dat er veel karkassen naar de horeca gingen. Maar als ze hier smaandags geslacht hebben dan staan de afvalcontainers dinsdag bol van de zooi die swoendags door Rendac wordt opgehaald.
Je praat dan over (wat er zo af en toe even bovenuitsteekt

) koppen, botten, pensen. longen. Wat nog verkocht moet worden of besteld is, ligt binnen in de koeling/vriezer.
En tuurlijk heb je er overal wel zakkenvullers bijzitten, daar hoef je niet speciaal bioslager voor te zijn.