Ik heb hier ook een "standaard weekmenu". Dat gebruik ik om inkopen te doen, zodat ik in de juiste verhouding de rmb's, spiervlees, en orgaan in de vrieskist heb. Na de inkoop, portioneer ik alles op juiste hoeveelheden, volgens menu.
Boven de kist hangt het menu. Ik werk met een kleurcode: (sluitclip om het diepvrieszakje)
wit is geit/lams of herterib
geel is nekken, vleugels, karkas, poot, karbo van eend of kip. soms ook parelhoen.
rood is spiervlees
paars is hart
blauw is pens
paars+blauw is lever
Als er op het menu staat eendenkarkas (geel) pak ik er een zakje met een gele sluitclip uit. Dit kan dan i.p.v. eendenkarkas net zo goed kippenekken of parelhoen zijn. Dat maakt me niet uit. Als de vriezer leeg is, hebben ze toch in verhouding en gevarieerd gegeten.
De kleurcode is trouwens bedacht door m'n man. Weet hij zeker dat hij het goeie uit de vriezer haalt.
