Hautesse schreef:
Bdankt voor de tips... bij mij krigen ze g brokken en smuldier...mar ik lees dat julli je honden vis geven dat kan ik niet geven omdt hautesse allerges is vor vis dus daar moet ik iets andes op verzinnen...
Op zich is vis niet nodig hoor. Eventueel zou je, voor de omega 3 vetzuren, wel wat groentemix kunnen geven. Dat zie ik nu niet in je menu terugkomen, groentemix. Ben je niet van plan te gaan geven?
Ik weet dat mijn honden ongveer 640 gram op een dag mogen hebben en als ik jullie goed heb
Dat is inderdaad 2% van hun lichaamsgewicht. Blijf verder vooral voeren met je ogen. Als ze te dun worden: geef je ze meer. Als ze te dik worden, geef je ze een beetje minder.
begrepen heb ik dus alleen orgaan vlees in de vriezer liggen..
Ik weet het niet. Wat versta je onder 2kilo rund? Is dat gewoon vlees? In dat geval heb je niet alleen orgaanvlees in je vriezer liggen
mijn honden krijgen regelamtig harde megbotten van de slager en die eten ze netjes op zonder problemen...
En die zou ik nou lekker niet meer geven. Dit soort botten zijn meestal harde runderbotten die gewicht hebben gedragen en dat zijn beruchte tanden en kiezen slopers. Kiezen slijten erop en kiezen kunnen afbreken. Daarnaast hebben deze harde botten nauwelijks een tandreinigend effect.
en als ik een menu moet opstellen ikheb weleen voorbeeltje maar daar kom ik niet helemaal uit
Ik ga even rekenen voor je, met dit menu voorbeeld.
Ma: 1.5 kilo pens
Di: Kippengehakt 500 gram
woe: spiervlees 500 gram
Do: Kop vlees
200 gram kippennekken als toetje
vrij: orgaan vlees 500 gram
500gram kippenlever of kippenmaagjes of kippenhart als toetje
Za: 500 gram vismet rijst en groente Bijv sperziebonen
Zo : Smuldier
Met dit menu voer je (als ik het tenminste goed heb dat je 500 gram kopvlees geeft - er staat geen gewicht bij):
Je geeft 2500 gram orgaanvlees per week. Je geeft 700 gram vleesbot per week. Je geeft 1500 gram vlees per week. Dat maakt een totaal van 4700 gram per week. Daarvan is:
53,2% orgaanvlees
14,9% vleesbot
32% vlees
En dat is dus niet goed.... sorry..... Je voert veel te veel orgaanvlees. Dat moet teruggebracht worden naar ongeveer 15%). Je voert veel te weinig vleesbot. Dit moet omhoog naar 50% in totaal. En je moet dus niet alleen kippennekken blijven voeren. Je moet echt op zoek naar andere vleesbotten. Ik vind het met de matige afwisseling die je geeft (eigenlijk alleen kip en rund) eerlijk gezegd niet verantwoord om geen groentemix te geven..... Je hoeft de komende week/2 weken echt niet allerlei diersoorten erbij te geven, je mag dat best opbouwen, maar dit kun je dit niet blijven voeren.....
Zoals ik al eerder heb beschreven moet je toe naar de volgende situatie (nou ja, je moet niks, maar ik beveel het aan zeg maar
):
In 1 week voer je een totaal (in gewicht) van 4470 gram. Als je dat in de percentages onderverdeeld zoals ik al beschreven heb (50% vleesbot, 15% groente, etc), dan kom je per week uit op:
2240 gram vleesbotten
670 gram gepureerde groentes/fruit
670 gram orgaanvlees
220 gram tafelrestjes/voedingssupplementen
670 gram spiervlees
als extra kaas yogurt kanemelk of en rauw eitje
Is dit een oplossing?
Helaas, nee dus....
zo ja wat versta ik onder kopvlees en spiervlees?
Spiervlees is alle vlees dat het skelet van het dier bij elkaar houdt. Gewoon vlees dus, in fileetjes die je zelf ook eet. Maar om het goedkoop te maken, nemen we voor de hond die spiervleesstukken die overblijven van de mooie lapjes die zijn uitgesneden. Of het vlees dat nog vast zit aan botten (denk aan kippenvleugels). Kopvlees is het vlees uit de kop van een rund. En dat is gewoon spiervlees.