Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#3471177
Ik zie steeds meer en meer op diverse fora dat mensen toch overgaan/geadviseerd worden tot toevoegen van vitaminen en sowieso supplementen in het algemeen. Is het nou echt zo slecht gesteld met de bodem dat de dieren wie wij voeren niet meer toerijkend zijn qua voedingsstoffen??

In de regel voer ik hier minimaal 4 diersoorten aan vleesbot (vaak meer) en 3-4 diersoorten spiervlees (niet zijnde de 4 van het vleesbot) en dan natuurlijk wat vis en orgaan waarbij de pens, hart en de lever wisselen qua diersoort. Nier is veelal rund.
#3471181
Cindy de Wolf schreef: za 04 mei 2024, 11:20 Ik zie steeds meer en meer op diverse fora dat mensen toch overgaan/geadviseerd worden tot toevoegen van vitaminen en sowieso supplementen in het algemeen. Is het nou echt zo slecht gesteld met de bodem dat de dieren wie wij voeren niet meer toerijkend zijn qua voedingsstoffen??

In de regel voer ik hier minimaal 4 diersoorten aan vleesbot (vaak meer) en 3-4 diersoorten spiervlees (niet zijnde de 4 van het vleesbot) en dan natuurlijk wat vis en orgaan waarbij de pens, hart en de lever wisselen qua diersoort. Nier is veelal rund.
Ik hoop dat je ook groenten (en wat fruit) voert? Want dat vind ik persoonlijk echt noodzaak. Is het niet voor de nutriënten, is het wel voor de darmgezondheid (vezels/prebiotica).

En al die suppletie..... Ik vind dat multivitaminen/mineralen juist heel erg de balans naar de knoppen helpen. Voor mij is dat echt een no-no. En ik weet ook wiens wind dat is die is gaan waaien....

Maar ik heb heel erg mijn twijfels over vlees uit de bio-industrie. Dus groenten en wat biologisch fruit is een must! En extra's kunnen zeer zeker geen kwaad maar dan niet uit een potje. Een paar rauwe eieren (desnoods alleen eierdooiers) per week is echt aan te bevelen. En heb je een hond die wat huid of darm issues heeft, dan is extra zink in de vorm van oesters (uit blik) echt geen gek idee. Omega 3 vetzuren komen in vrijwel ieder menu tekort. Dat geef ik dan wel in capsules (algenolie), wat extra's geven als Moringablad (bij pit en pit) kan af en toe ook geen kwaad. Een extra stukje wilde zalm voor de vitamine D: vind ik aan te bevelen. Geplette noten, pitten en zaden. Ik gebruik zelf gekiemde pompoenpitten en gekiemde zonnebloempitten - zonnebloem heel spaarzaam vanwege omega 6 - chiazaad, beetje lijnzaan, hennepzaad en para-noten. Ze zijn om meerdere redenen heel gezond (vitamine E maar ook bijv. zink en selenium). Dus ja, ik gebruik wel extra's maar maak het ook weer niet te gek zoals je ook wel eens voorbij zie komen met een ton aan "toppings" (dat is helemaal hot he, toppings - tegenwoordig ben je pas goed bezig als je halve voerbak vol ligt met toppings).
#3475318
ik heb nu een setje honden die groenten en fruit niet te pruimen vinden en dus ook weigeren te eten. Aangezien ik Barf kun je het niet door het voer mengen. ik geef gewoon maar extra boekmaag. noten zijn vies vinden ze ook, gemalen de barf mee insmereren? Ze schudden en schuren het er af. Leer mij de dwarsheid van podenco;s kennen. t zijn letterlijk net katten . ik geef ze eieren. dat eten ze wel met schil en al. schaaldieren alleen als ze ze zelf plukken. hoewel ik dat niet meer vertrouw. schijnen ook vol pfas te zitten. dus ja ik geef in periodes wel geklutst ei of lekbloed gemixt met groenlipmossel, en wat glucosamine msm bij osiris gelukkig wel lukt en ook nodig is want ik vermoed dat mijnheer al 12 is
#3475353
Als het supplementen afgestemd op wat er gewoonlijk ontbreekt bij een bepaald type voeding is, dan zie ik zeker het belang. Een random multi lijkt mij dan weer geen strak plan. Je creëert dan voor bepaalde stoffen ook overschotten en dat is net zo problematisch.

Mijn kat krijgt wel algenolie wanneer ik niet volledig wild kan voeren. De laatste jaren lukt dat gewoon niet. Gekweekte dieren en al zeker wanneer die niet bio zijn bevatten altijd te weinig omega 3 ivm 6. Verder heb ik hem nooit supplementen gegeven. Hij is nu 14 en eet 13 jaar rauw. Hij is enkele maanden geleden geopereerd en ik heb toen ook bloedonderzoek laten doen en alles was prima.

En dat gekweekte dieren dingen niet bevatten dat ze normaal wel zouden moeten bevatten zal zeker kloppen. Dat ze vanalles bevatten wat je niet in je dier wil ook. Dat laatste geldt in mindere mate ook voor wild. De wereld is sterk vervuild door de mens en dat stapelt in lichamen, dus ook in de lichamen van de dieren die jij aan jouw dieren geeft.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door